Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΙΤΕΑ... ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ - ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Χωρις αρχικα να μπορεις να το εντοπισεις, η παραλιακη ζωνη Ιτεας σου φερνει μια κακομοιρια που δεν σου φερνει το Γαλαξιδι, η Ερατεινη, η Ναυπακτος και οι περισσοτερες παραλιακες πολεις. Σου θυμιζει λιγο Καμμενα Βουρλα, Αντικιρρα (οχι δεν θυμαμαι τιποτα αλλο τοσο παρακμιακο).

Επειδη η Ιτεα εχει την ωραιοτερη βολτα απο πολλα αλλα παραλιακα μερη, θεωρω υποχρεωση μου να κανω τις παρακατω παρατηρησεις
 
1. Εγκαταλελειμενη η βολτα στην παραλια Μαιαμι, με το καφε Αυρα να βρωμιζει τον τοπο, και ελλειπη καθαριοτητα σε ορισμενες ταβερνες εσωτερικα και εξωτερικα. Στην παραλια τραπεζακια χωρις διαταξη, που τα τοποθετουν χωρις να αφηνουν περιθωριο να μπει ομπρελα προς την θαλασσα, και κατω απο τις ομπρελλες του δημου και τις ντουζιερες (αληθεια ο δημος λειτουργει ακομα η εβαλε λουκετο?
 
2. Ο ωραιοτατος καινουργιος πεζοδρομος, δεν εχει τελειωσει, και επι δεκα μερες σημαδεψα χαρτοπετσετες σφηνωμενα στο πλαι, λερωμενο το τοιχακι απο ποτα κλπ, πληρης αδιαφορια απο τα συνεργεια καθαριοτητας (αληθεια ο δημος λειτουργει ακομη?)
 
3. Η πλατεια των ταξι, η ντροπη της περιοχης! Το κουβουκλειο απαισιο, τα πλακακια σπασμενα, αναποδογυρισμενα μπουκαλια στα φυτα, οι πευκοβελονες σωροι, βρωμικα ολα, απαραδεκτα πραγματα απο τα μαγαζια, μια βρωμα που χαλαει ολη την παραλιακη μαζι με την πισω απο την παιδικη χαρα βρωμα της εγκαταλελημενης ταβερνας . Αισχος (αληθεια ο δημος λειτουργει ακομα?)
 
4. Η παιδικη χαρα! Περασε ολο το καλοκαιρι και δεν στρωθηκε ενα δαπεδο και παρανομως καθε βραδυ τα παιδακια εμπαιναν μεσα και παιζανε (αληθεια ο δημος λειτουργει ακομα?)
 
5. Στο τελος αφησα το μπλοκ μαγαζιων μετα το mostra με τριτοκοσμικη εμφανιση, σπασμενα τσιμεντενια παγκακια, φυτα βρωμερα ,τοποθετηση στο χωρο που λες οτι σε αυτη την πολη δεν υπαρχει αισθητικη. Εχετε παει στις τουαλεττες διπλα στο Κτελ? (αληθεια ο δημος λειτουργει ακομα? Εχει κηπουρους για τα δεντρα? Εχει καθαριστες για τα πεζοδρομια? Στην υπολοιπη Ευρωπη βλεπεις απο το πρωι μεχρι το βραδυ κηπουρους να κλαδευουν και καθαριστες να καθαριζουν)
 
Ολα αυτα γιατι τα γραφω?Γιατι ελπιζω οτι καποιος θα ασχοληθει με αυτη την πολη που εστω και για μερικες ωρες επισκεπτονται πολλοι τουριστες και εχει και 4000 κατοικους

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ιτέα είχε 4000 κατοίκους πριν 40 χρόνια. Μήπως έχετε καιρό να έρθετε;

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλα τα λες!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠ...ΕΛΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΚΑΤΑ 90% ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ (ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ).
ΟΤΑΝ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ -Ω ΝΑΙ- ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ!
ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ!
ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!

Ανώνυμος είπε...

Τους εχουν βαλει στην παραλια και βρυσες για να καθαριζουν τον χωρο τους , αλλα αν προσεξει κανεις θα διαπιστωσει οτι με σωληνες πολλων μετρων καθαριζουν τα μαγαζια τους απεναντι και οχι τον παραλιακο χωρο που τους ανηκει ! Και μια ερωτηση προς το Λιμενικο Ταμειο {σιγα να μην απαντησει} το νερο αυτο ποιος το πληρωνει ????????? Μαλλον οι χαζοι κατοικοι διοτι στην αντιθετη περιπτωση , γιατι τοσα πόλλα μετρα σωληνες ????

Ανώνυμος είπε...

μην μιλήσουμε για τη "πίσω" πλευρά της Ιτέας. Τη παλιά Μαρίνα. Σάπιες κολώνες, ελλιπής φωτισμός, σπασμένες λάμπες, βρύσες που τρέχουν και υπάρχει μόνιμη γλύτσα κάτω, κατεστραμένη πλακόστρωση από τα κύματα,