Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΕΥΠΑΛΙΟ... ΗΜΕΡΙΔΑ: «Ενημερώσου, Δράσε εθελοντικά».




Δελτίο Τύπου

Το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων για την υγεία Ν. Φωκίδας «Ακεσώ» σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ευπαλίου άλλους εθελοντικούς συλλόγους της περιοχής και την Δημοτική Ενότητα Ευπαλίου πρόκειται να διοργανώσουν ημερίδα με τίτλο «Ενημερώσου, Δράσε εθελοντικά». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Δ.Ε. Ευπαλίου, στις 10 Απριλίου 2014, ώρα προσέλευσης 11.00 π.μ.. 

Στόχος της ημερίδας είναι η από κοινού ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού και της κοινότητας του Ευπαλίου στο ζήτημα του εθελοντισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση από εθελοντικούς συλλόγους του τόπου για τις δράσεις τους, καθώς και την παρουσίαση του Σώματος Εθελοντών για την υγεία από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.
Είναι πολύ σημαντικό να αναδειχθεί η σημασία του εθελοντισμού στην σύγχρονη τοπική κοινότητα. Ο εθελοντισμός ενισχύει το κοινωνικό δίκτυο υποστήριξης στην κοινότητα, ενώ παράλληλα βοηθά στην άρση των προκαταλήψεων και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ο εθελοντισμός μας φέρνει πιο κοντά, μας προσφέρει γνώσεις, εμπειρίες και ηθική ικανοποίηση.  Η δράση εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια που κάνει το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων για την Υγεία Ν. Φωκίδας «Ακεσώ» να φέρει τους συνεργαζόμενους φορείς πιο κοντά στον πολίτη, μέσα από την διοργάνωση και την πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων.
Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν μαθητές της δευτέρας γυμνασίου και μαθητές της δευτέρας λυκείου που έχουν ερευνητική εργασία με θέμα τον εθελοντισμό. Οι μαθητές του λυκείου θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της εργασίαςτους. 
Παράλληλα με την εκδήλωση αυτή στις 9 και 10 Απριλίου 2014 στον χώρο του Γυμνασίου Ευπαλίου θα λειτουργήσει bazaar βιβλίου. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: