Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Τίνα Μπιρμπίλη μόνη στο Ναϊρόμπι: «Δεν τα βγάζω πέρα με 141.000$»

Τίνα Μπιρμπίλη μόνη στο Ναϊρόμπι: «Δεν τα βγάζω πέρα με 141.000$»Φρίξος Δρακοντίδης

Από το γυμναστήριο στο υπουργείο, μετά στο Παρίσι και τώρα στην Κένυα

Η πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου συνεχίζει την καριέρα της ως απεσταλμένη του ΟΗΕ, διαμένοντας στην ακριβότερη περιοχή του Ναϊρόμπι μαζί με τον γιο της και τη μητέρα της

Τελικά σε αυτή τη ζωή πρέπει να έχεις άστρο. Και γνωριμίες φυσικά. Ο απόλυτος συνδυασμός. Αν η τύχη μάλιστα στα έχει φέρει έτσι ώστε να γνωρίσεις τυχαία τον Γιώργο Παπανδρέου τις μέρες της κυριαρχίας του στην αίθουσα κάποιου γυμναστηρίου, τότε μπορείς να ονειρεύεσαι ότι το μέλλον σού επιφυλάσσει μόνο ευχάριστες εκπλήξεις. Και μεγάλες θέσεις.

Η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη από άσημη συνεργάτις του υπουργείου Εξωτερικών βρέθηκε, μετά τη γυμναστική παρέα με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην κεντρική πολιτική σκηνή ως υπουργός Περιβάλλοντος. Και όταν το δικό της παραμύθι, όπως όλα άλλωστε, κάποια στιγμή τελείωσε, εκείνη ως άλλη Σταχτοπούτα βρήκε το χαμένο της γοβάκι της κάπου μεταξύ Champs Elyssées και Victor Hugo. Εκεί, στο λαμπερό Παρίσι, στον 4ο όροφο ενός εντυπωσιακού εξαώροφου νεοκλασικού κτιρίου, που χτίστηκε το 1891 και τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί τον εκάστοτε τυχερό εκπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ με μισθό 7.500 ευρώ καθαρά.

Εχει και συνέχεια. Και πώς να μην έχει άλλωστε όταν φαίνεται πως το άστρο της μαζί με μια δόση τύχης και φυσικά τις πολλές γνωριμίες που έκανε κατά τη διάρκεια της υπουργικής της θητείας την οδήγησαν μέχρι το εξωτικό Ναϊρόμπι, με μισθό 141.227 δολαρίων τον χρόνο και μια θέση που θα ζήλευαν πολλοί; Δεν είναι δα και λίγο κοτζάμ Μπα Κι-Μουν (γενικός γραμματέας του ΟΗΕ) να σε επιλέγει ανάμεσα σε πολλούς άλλους υποψηφίους ως εκτελεστική γραμματέα της Σύμβασης της Βιέννης για την προστασία του όζοντος και του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για τις ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του. Πάντως, όπως λέει η κυρία Μπιρμπίλη, τα χρήματα που λαμβάνει από τα Ηνωμένα Εθνη δεν είναι τελικά τόσο πολλά διότι έχει πολλά έξοδα κατοι-κίας και ασφάλειας να καλύψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΘΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ....... ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ............ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΣΟΥ ΠΑΣ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ !!!!!!!!!!!