Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Δεν υπάρχουν "δώρα" πριν από τις ευρωεκλογές για την Αθήνα


Του Γιάννη Αγγέλη
«Όσο πλησιάζουν οι εκλογές του Μαΐου, τόσο θα απομακρύνεται το ενδεχόμενο για φανερά ευνοϊκές ρυθμίσεις προς την Ελλάδα στο χρονικό αυτό διάστημα… Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει κανείς που θα επιδιώξει «ατυχήματα». Τα αντίθετο, αυτό κανείς δεν το επιθυμεί ούτε στις Βρυξέλλες ούτε στην Αθήνα. Και υπάρχει συν-αντίληψη επ’ αυτού…».

Η αντίληψη αυτή είναι «κοινός τόπος» μεταξύ των διπλωματικών κύκλων στις Βρυξέλλες όσον αφορά τις προσδοκίες που έχουν αρχίσει να καλλιεργούνται στην Αθήνα για το ενδεχόμενο ανακοινώσεων από πλευράς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τέτοιων που να προδιαγράφουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για το χρέος πριν από το Β εξάμηνο του έτους.

Παρ’ όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος πολιτικής αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα, ακόμα και πριν από τις Ευρωεκλογές, είναι κάτι που έχει αρχίσει να αντιμετωπίζεται σαν σοβαρό ενδεχόμενο μεταξύ των κοινοτικών αξιωματούχων, εν τούτοις τα πλέον «πολιτικά» έμπειρα στελέχη στην Κομισιόν επιμένουν ότι η άτυπη κατάσταση «ανοχής» που αναμφίβολα θα υπάρξει το επόμενο πεντάμηνο έναντι της Αθήνας «δεν θα ξεπεράσει ποτέ τα όρια που έχουν διαμορφωθεί από την υλοποίηση του προγράμματος στήριξης…».

ΔΕΙΤΕ
ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια: