Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΑΜΦΙΣΣΑ... ΚΟΡΔΩΝΕΙΟΝ…..”ΘΕΑΤΡΟΝ”


ΟΣΩΝ η μνήμη τρέχει στο Κορδώνειο Θέατρο, το ανεπανάληπτο κτίριο της Πλατείας  « Ησαΐα » , που στόλιζε για πολλές δεκαετίες τη πόλη της Άμφισσας , τη δωρεά του αείμνηστου Νικολάκη Κορδώνη , του μεγάλου Δωρητού και Ευεργέτου της Άμφισσας θα πρέπει να ανακόψουν ταχύτητα και να βρεθούν μπροστά τη σημερινή πικρή πραγματικότητα .
            Η αναφορά γίνεται για τη κατοικία του αείμνηστου Δημάρχου της Άμφισσας Κωνσταντίνου Κορδώνη , ο οποίος υπηρέτησε πιστά και αφωσιωμένα τη πόλη μας την οποία αποδεδειγμένα υπεραγαπούσε και άφησε  σε αυτήν όλη του τη περιουσία ,  σε εποχές όπου οι Δήμαρχοι, πραγματικοί   άρχοντες   της  πόλης ,  ΜΟΝΟ  προσέφεραν  και  ποτέ  δεν  « ΕΠΑΙΡΝΑΝ»  για τον εαυτό τους.
             Ο  Κωνσταντίνος  Κορδώνης   δώρισε την  οικία του στον Δήμο Άμφισσας  και  αυτή περιήλθε  στη συνέχεια στον διευρυμένο Δήμο Δελφών  και  αφού επισκευάσθηκε η στέγη του  και το εσωτερικό του κτιρίου  αποφασίστηκε να εγκατασταθεί σε αυτό η Πινακοθήκη των Ανθίβολων του Παπαλουκά.  Τελικά η Πινακοθήκη μεταφέρθηκε σε άλλο κτίριο στη  Χάρμαινα  και  εκεί δημιουργήθηκαν χώροι για τη Χορωδία της Άμφισσας και τη Φιλαρμονική του Δήμου.
             Τη προηγούμενη εβδομάδα προεξάρχοντος του Αντιδημάρχου κ. Ταγκαλή και με τη συνδρομή του Προέδρου της Χορωδίας κ. Μαστρογιαννόπουλου,  ακολουθούντος  ευγενώς και του Μαέστρου μας κ. Πάνου Βασιλείου  διοργανώθηκε  γιορτή  με προσκεκλημένους , πέραν των μελών της Χορωδίας και άλλων προσώπων , κατά  το  κοινωνικότερο ‘’κολλητών ’’ των διοργανωτών.  Τα αίματα άναψαν και  η γιορτή  εξελίχθηκε  σε τρικούβερτο γλέντι  με  ξεφαντώματα , μπουζούκια  και τσιφτετέλια  ,  ‘’μετατρέποντας’’  την οικίαν,  ,  αυτό το σεμνό  κτίριο  των  σεμνών  δωρητών ,  εις  μπουζουχτσίδικο και ‘’θέατρον΄΄  στα μάτια των διερχομένων  και των γειτόνων συμπολιτών μας……
               Δεν  ενδιαφέρει  πόσα χρήματα ξοδεύθηκαν  για το φαγοπότι αυτό,  να  ήταν μοναδική η σπατάλη του Δημοτικού χρήματος.
               Εκείνο  το οποίο  προκαλεί  τον κάθε καλοπροαίρετο δημότη είναι  ότι η απερχόμενη Δημοτική αρχή  άρχισε να εκμεταλλεύεται  τη  κάθε  ευκαιρία,   μπαίνοντας  εναγωνίως σε  κλίμα  προεκλογικό, αντί να αποχωρήσει από τον Δήμο , ήσυχα – ήσυχα, τουλάχιστον να προσπαθήσει  στο  διάστημα που  απέμεινε των ολίγων μηνών  να συμμαζέψει  από τα  ασυμμάζευτα ότι συμμαζεύεται από τη κακοδιοίκηση και την αλόγιστη σπατάλη  που έχουν φέρει το Δήμο σε κατάσταση χρεωκοπίας  με  εξαιρετικά  υψηλά  ελλείμματα  και…. όχι μόνο…!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: