Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Κύριε Μηταράκη σήμερα ντροπή είναι να είσαι πολιτικός και ΟΧΙ σερβιτόρος


Χυδαία επίθεση κατά της «δημοκρατίας» εξαπέλυσε χθες ο υφυπουργός.Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, απειλώντας μάλιστα με κατάθεση μήνυσης και αγωγής.
Ο κ. Μηταράκης χρησιμοποίησε ως αφορμή χθεσινό δημοσίευμά μας, σύμφωνα με το οποίο στη δεξίωση του γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζου για τη βάφτιση των εγγονών του κάποιες κυρίες, που δεν τον αναγνώρισαν, φέρεται να τον αντιμετώπισαν ως σερβιτόρο. Αν και το ρεπορτάζ απλώς μετέφερε τις συγκεκριμένες πληροφορίες, ο υφυπουργός «θίχτηκε», κάνοντας λόγο για συστηματικότατη προσπάθεια προσβολής της προσωπικότητάς του. Σε μια προσπάθεια μάλιστα να γίνει πειστικός, κατέφυγε σε ψεύδη και αστήρικτα «σενάρια», αναφερόμενος σε δήθεν «αφόρητες πιέσεις» που δέχτηκε κατά το παρελθόν. Φυσικά, αυτά υπάρχουν μόνο στη φαντασία του κ. Μηταράκη, ο οποίος -απορίας άξιον είναι πώς παραμένει ακόμα στη θέση του- αναζητεί δικαιολογίες για να να καλύψει την ανεπάρκεια και την αποτυχία του στο κρίσιμο πόστο του υφυπουργού Ανάπτυξης.
Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Μηταράκης, μην αντέχοντας την έντονη πολιτική κριτική και τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για το ανύπαρκτο έργο και τις επιλογές του ως υφυπουργός, νόμισε ότι βρήκε την ευκαιρία για να κάνει μια κίνηση εντυπωσιασμού και διάσωσης του εαυτού του.
Στη δήλωσή του αναφέρει: «Καταθέτω μήνυση και αγωγή εναντίον της Εφημερίδας “Δημοκρατία” και του Εκδότη κ. Ιωάννη Φιλιππάκη. Φυσικά και τα γεγονότα που αναφέρει σήμερα ουδέποτε συνέβησαν. Η εφημερίδα, εδώ και μήνες, επιδίδεται σε μια συστηματικότατη προσπάθεια προσβολής της προσωπικότητάς μου, κατά πάγιο κανόνα, στηριζόμενη σε ψευδή και κατασκευασμένα γεγονότα. Η προβολή στην πρώτη σελίδα καταδεικνύει το εύρος της προσπάθειας διαπόμπευσής μου. Δεν γνωρίζω τα ακριβή κίνητρα αυτής της συστηματικής προσπάθειας. Σημειώνω παράλληλα ότι στις 18 Μαΐου 2013 επέδωσα εξώδικες προσκλήσεις διαμαρτυρίας προς τον κ. Ιωάννη Φιλιππάκη και την εφημερίδα «Δημοκρατία», όταν δεχόμουν αφόρητες πιέσεις, δια του Τύπου, να υπογράψω επιχορήγηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ προς επιχείρηση, παρά την αρνητική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη».
Σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ, στη δεξίωση της οικογένειας Κοπελούζου κάποιες κυρίες θεώρησαν ότι ο κ. Μηταράκης, που φορούσε σκούρο κοστούμι και είχε το γνώριμο «εξυπηρετικό» ύφος του, ήταν ένας από τους σερβιτόρους που εξυπηρετούσαν τους καλεσμένους. Ετσι, τον παρακάλεσαν να τους φέρει λίγο λευκό κρασί και καναπεδάκια. Ο υφυπουργός αιφνιδιάστηκε, αλλά, όπως λένε οι παρόντες, προσπάθησε να μη δώσει σημασία. Μία όμως από αυτές, όπως ανεγράφη σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, του ζήτησε τον λόγο! «Μα δεν ακούτε, κύριε; Τι σας ζητήσαμε; Τον ουρανό με τ' άστρα; Φέρτε μας επιτέλους το κρασί και τα καναπεδάκια!» φέρεται ότι του είπε. Τελικά, με την παρέμβαση τρίτων, το θέμα έληξε ομαλά, χωρίς πάντως η συγκεκριμένη κυρία να δείχνει ότι το πιστεύει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: