Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ψήφισμα παρεβρισκομένων γονέων και μαθητών στη σύσκεψη της η ΕΛΜΕ Ν. Φωκίδας την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη


Το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Αναδιάρθρωση της Β/θμιας Εκπ/σης και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», μεταξύ άλλων μετατρέπει το Λύκειο σε ένα ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο με ότι σημαίνει αυτό για τους μαθητές  αναγκάζοντας ταυτόχρονα τους γονείς να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν έχουν,  για να μορφώσουν τα παιδιά τους.
Σπρώχνει τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας  έξω από το ΓΕΛ και από τα ΕΠΑΛ στη σχολική διαρροή, στην παιδική εργασία, στην ψευτοκατάρτιση.
 Να καταργηθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο
 Να γίνει μείωση μαθητών ανά τμήμα
 Στηρίζουμε τις  διεκδικήσεις για διασφάλιση των κοινωνικών δομών και   παροχών,  το δικαίωμα για  μόνιμη  και σταθερή δουλειά για όλους .
Να μην υπάρξει κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία , να γίνουν μόνιμοι διορισμοί τώρα για την κάλυψη όλων των κενών, να λειτουργήσει άμεσα το ειδικό σχολείο
Θεωρούμε αναγκαίο όλοι μαζί να παλέψουμε σα μια γροθιά  για μια άλλη παιδεία, για ουσιαστική μόρφωση των παιδιών. Ενάντια στην παιδεία-εμπόρευμα γιατί έχουμε κοινό στόχο:
Ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά και θα παρέχει την αναγκαία στις ημέρες μας γενική μόρφωση ως εφόδιο για τη ζωή.
Ένα σχολείο ενιαίο, δωδεκάχρονο, υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν ένα σχολείο και ένα πανεπιστήμιο που να  υπηρετεί τις σύγχρονες  λαϊκές ανάγκες.  
Επίσης ζητάμε:
να φτιαχτούν σύγχρονες υποδομές στα σχολεία,
να δοθεί  γενναία χρηματοδότηση στις  σχολικές επιτροπές από το κράτος , ούτε ένα  ευρώ από τις τσέπες των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.
Τα περισσότερα σχολεία, δεν έχουν πλέον ούτε μία καθαρίστρια(!) με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή μαθητών και προσωπικού.
Ζητάμε καθαρά σχολεία, να ανανεωθού νάμεσα οι συμβάσεις  όλων των συμβασιούχων καθαριστών - καθαριστριών  και να μονιμοποιηθούν.
Τα  παρευρισκόμενα μέλη   Μαθητικών Συμβούλιων,  Συλλόγων Γονέων  Ν. Φωκίδας και εκπαιδευτικών.  Σύσκεψη-ενημέρωση για το σχέδιο νόμου που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Ν. Φωκίδας την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2013 στις 6.30μμ στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Άμφισσας 
 Ε.Λ.Μ.Ε.  Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: