Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ομογενείς και… παρελκόμενοι


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ «τω καιρώ εκείνω» ο κ. Κων. Μητσοτάκης, με αρωγούς τους συνεργάτες του…διαβόλου. Έριξε ψηλά ο «Ψηλός» το βλέμμα, είδε τους ομογενείς στα ξένα, ένα νεύμα και κίνησε να τους υποδεχτεί. Ελληνοπόντιους αλύτρωτους που θα τον «ψήλωναν» εθνικά, θα του αύξαναν και τα κουκιά.
ΤΟ ίδιο και οι κ.κ. Καραμανλής και Σημίτης. Για την ψήφο (τους) την ακριβή και την εξουσία την ηδονική. Κι έπεσαν τα άτοκα δάνεια για σπίτια (χωρίς δεσμεύσεις που τα εμπορεύτηκαν), τότε που «λεφτά υπήρχαν», προτιμήθηκαν για διορισμό τα παιδιά των ομογενών κι ως εδώ…ανεκτά.
ΤΟ κακό ξεκινάει με τους «παρελκόμενους». Ρωσοπόντιους λεγόμενους και Ρωσορώσους. Χωρίς ένσημα και με «χαρτιά» αμφισβητούμενης ελληνικότητας και πιθανής πλαστότητας. Για τα σόγια που κουβαλήθηκαν στην αφύλαχτη και φιλόξενη Ελλάδα.
ΚΟΠΙΑΣΕ για το πάρκο-σκουπιδότοπο της μεγαλούπολης, πλατεία-παιδική χαρά της επαρχίας. Τους βλέπεις καθιστούς, σειρά, να παίζουν ντόμινο(!), τάβλι και χαρτιά. Κι αν στήσεις αυτί για λέξη ελληνική; Θα εισβάλουν στ’ αυτιά σου λέξεις άγνωστες, με προφορά που πάει βαθιά, στην Ανατολή. Λες κι έχουμε καμιά ιστορική σχέση με τις διαλυμένες «Δημοκρατίες»-δορυφόρους της άλλοτε ΕΣΣΔ.
ΜΙΛΟΥΝ στη δικιά τους γλώσσα μεταξύ τους και με σπαστά ελληνικά σε τρίτους. Όσο να εκφραστούν ανθελληνικά, αναπολώντας τις «χαμένες πατρίδες». Χωρίς μια φιλική κουβέντα για τους έλληνες και την Ελλάδα. Βρωμίζουν πάρκα και πλατείες πετώντας το πακέτο κι αδειάζοντας τον κάδο…επιδεικτικά (ρώτα έναν οδοκαθαριστή), κακολογούν την Ελλάδα που τους συνταξιοδότησε (χωρίς ένσημα), σαν χώρα εχθρική, και…αναπολούν. Τις δουλειές που είχαν, τη δημοκρατία που…έχασαν.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ τον λανθάνοντα είτε φανερό ανθελληνισμό τους και πάμε στα…χαρτά τους. Ως πειστήρια ελληνικότητας, που δεν έχει να κάνει με ένα ελληνικοποιημένο όνομα της αρεσκείας τους.
ΤΟΣΟΣ θόρυβος, τελευταία, για τους ντόπιους απατεώνες που πλαστογράφησαν πτυχία και χαρτιά για το διορισμό τους. Ξεκίνησε(;) έρευνα και περιμένουμε. Ωστόσο, για τη γνησιότητα των «χαρτιών» των παραπάνω ελλήνων(!)-ομογενών(!!), πέρα βρέχει.
ΚΑΙ τι προτείνουμε; Επανέλεγχο, αφού θεωρηθούν πλαστά στο σύνολό τους. Να αποδείξουν πως…είναι ελέφαντες και βλέπουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: