Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΚΙΡΡΑ… Η Χθεσινή συγκέντρωση για την πυροπροστασία της περιοχής.


Στις 8μμ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από ντόπιους αγροτικής κυρίως απασχόλησης κατοίκους της Κίρρας και της Ιτέας , με σημαντική την παρουσία κατοίκων και από το δημοτικό διαμέρισμα Σερνικακίου ενθυμούμενοι την πρώτη «πρόσκληση» και έκκληση για περιφρούρηση της κοινής κληρονομιάς που πραγματοποιήθηκε σε αυτό .Ίσως η φωτιά που έφτασε προ των πυλών συνέβαλε στην κατανόηση της επιτακτικότητας του προβλήματος.
Επανερχόμενοι στο άρθρο του Επίκουρου Ιτέας , με τίτλο «Η Γούρνα μας» επιτέλους οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εναπομείνασα προστατευόμενη υπό την Αιγίδα της UNESCO περιουσία μας…
Μέτρα περιφρούρησης ,αναζήτηση πηγών για Γεωτρήσεις , εξοργισμένοι αγρότες , περαστικοί πολίτες που θέλανε να δηλώσουν ‘’παρών’’ , πολλά ερωτήματα γύρω από το ζήτημα των ανεξέλεγκτων αναζωπυρώσεων ήταν λίγα από τα στοιχεία που απάρτιζαν το χθεσινό αμάλγαμα δράσης.
Η χθεσινή συσπείρωση κατοίκων οδήγησε στην καταγραφή 4 λιστών όπου εμπεριέχονται τακτικές αντιμετώπισης και πρόληψης εκτάκτων καταστάσεων.
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΟ.
Τι γίνεται Τώρα;;;
Μέχρι να τοποθετηθούν οι απαραίτητοι κρουνοί στα σημεία με υψηλά σημεία κινδύνου , η περιφρούρηση αποτελεί την απαραίτητα και την έως τώρα καλύτερη προβαλλόμενη λύση ως προς το θέμα διαφύλαξης της πολύτιμης κληρονομίας μας.
Ήδη πολλοί έχουν πληγεί από τα αποτελέσματα των χιλιάδων ελαιόδεντρων που κάηκαν.
Ας μην περιμένουμε την φωτιά να χτυπήσει και την δική μας πόρτα.
Αυτήν την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα συγκέντρωση,
Με κέντρο αναφοράς για μία ακόμα φορά το Δημοτικό Διαμέρισμα Σερνικακίου , όπου στην πλατεία του στις 7 ώρα καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να παραβρεθούν για αποτιμήσεις , ενημερώσεις σχετικά με τις πυρκαγιές με στόχο την λήψη μέτρων ως προς την αντιμετώπιση της καταστάσεως.
Ευελπιστούμε η Τρίτη αυτή «συνάθροιση» να έχει αίσιο αποτέλεσμα με χειροποίητες εκβάσεις και δράσεις γιατί καλή και η κουβέντα στα ταβερνάκια και στα Πλατάνια αλλά η Φωτιά δεν σβήνει με αέρα. Επίσης όσο περισσότερο καταχράται κανείς προεπιλεγμένες μεθόδους χωρίς αποτέλεσμα , αρχίζει σταδιακά η αδρανοποίησή τους . Οπότε για να μην περάσουμε στην αδράνεια ,ας συνδράμουμε όλοι και ας παραχωρήσουμε λίγο από τον χρόνο μας για να συμμετέχουμε ενεργά , στην προάσπιση του τόπου μας !
ΤΟ σπίτι μας κινδυνεύει , ας γίνει αυτό «μότο» του καθενός και ας παλέψουμε για το σήμερα , φτιάχνοντας το αύριο που θέλουμε να αντικρίσουν στο μέλλον τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: