Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Βίλες Γουργουρή… Απάντηση «στρίβειν διά του αρραβώνος» της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας .


Η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας ισχυρίζεται ότι οι βίλες ή μεζονέτες ιδιοκτησίας «Βιοκλιματικές Οικοδομικές Κατασκευές ΕΠΕ» (γνωστές ως βίλες Γουργουρή) έχουν κατασκευαστεί σε οικόπεδο με πρόσωπο σε χαρακτηρισμένο χείμαρρο, αλλά δεν απαντάει στο ουσιώδες αν είναι ή δεν είναι εντός της ευρείας κοίτης του χειμάρρου. Η Τεχνική Υπηρεσία με ελιγμούς και ασάφειες προσπαθεί να αποφύγει την επί της ουσίας απάντηση, ενώ για την έκδοση της οικοδομικής άδειας πετούν το μπαλάκι στην υπηρεσία Δόμησης.
Να υπενθυμίσουμε ότι η εφημερίδα μας είχε καταθέσει έγγραφο ερώτημα στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας η οποία στην απάντησή της ισχυρίζεται ότι διενήργησε αυτοψία και διαπίστωσε ότι το οικόπεδο στο οποίο έχουν ανεγερθεί έχει πρόσωπο στο χείμαρρο. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι ο χείμαρρος δεν έχει οριοθετηθεί, παραλείπει όμως ότι δεν έχει οριοθετηθεί κανένας χείμαρρος στη Φωκίδα.
Ειδικότερα, η απάντηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών αναφέρει τα εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΤΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓ/ΣΜΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ                Άμφισσα: 25-07-2013
ΚΟΙΝ. Γραφείο κ. Αντιπεριφερειάρχη                      Αριθ. Πρωτ.: 72248/2876
Θέμα: Απάντηση
Σχετικό: 1) Η με υπ. αριθ. 68222/2357 αίτησή σας
              2) Αριθ. Πρωτ. 1935/04-07-2013 έγγραφο Υπηρεσίας Δόμησης Δ. Δελφών
Σε απάντηση την ανωτέρω σχετικής σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας πραγματοποίησε αυτοψία στην ιδιοκτησία «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΕ» η οποία ευρίσκεται στο Γαλαξίδι Ν. Φωκίδας, σε σχέση με τα διαβιβασθέντα στοιχεία (Τοπογραφικό διάγραμμα – Οικ. Άδεια 249/09) της Υπηρεσίας Δόμησης, διαπιστώσαμε ότι το γήπεδο στο οποίο έχουν ανεγερθεί τα οικήματα έχει πρόσωπο σε χαρακτηρισμένο χείμαρρο, ο οποίος όμως μέχρι σήμερα δεν έχει οριοθετηθεί. (Αρ. Απόφασης Νομάρχη 1523ΠΕ/26-1-87 με αριθ. 33 ως συνένωση Άδειας σε σχέση με γήπεδα γειτνιάζοντα με ρέματα αρμόδια είναι η Υπηρεσία δόμησης. Η Υπηρεσία είναι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.
Ο Πρ/νος της Δ.Τ.Ε. α/α
Πολυζώη Ελένη
Αρχιτέκτων Μηχανικός με Β’ Βαθμό
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ . ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΘΑ ΣΤΡΙΨΟΥΝ ΤΟ ΧΕΙΜΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑΜΗΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΟΙΚΗΜΑΤΩΝ ! ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ !!! ΟΛΑ ΓΑΡΓΑΡΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι ειδήσεις βγαίνουν σε κανένα τοπικό μέσο? http://www.enikos.gr/society/164676,Ergatiko_dystyxhma_sth_Fwkida.html