Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Η λίστα με τους 6.800 υπαλλήλους που «βγαίνουν» σε διαθεσιμότητα -Γιατροί, εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι Ταμείων


Διαθεσιμότητα και απολύσεις κάθε μήνα και έως το τέλος του χρόνου προβλέπει το καυτό χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
 
Με βάση τη λίστα που έχει στα χέρια του από αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, στην διευρυμένη δεξαμενή της διαθεσιμότητας μπήκαν 1.618 γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ που αναμένεται να αλλάζουν θέσεις άμεσα, 600 υπάλληλοι των ασφαλιστικών ταμείων (απεργούν) καθώς και εκατοντάδες διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στη δημοσιότητα δόθηκε χθες και ολόκληρη η λίστα με τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου.
 
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι τρεις μεγάλες δεξαμενές είναι τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας.
Από το υπουργείο Υγείας, προβλέπεται η διαθεσιμότητα, συνολικά 1.618 εργαζόμενων, εκ των οποίων 280 ιατροί. Περιλαμβάνονται επίσης νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό. Βάσει του σχεδιασμού και των …υποσχέσεων των συναρμόδιων υπουργών, οι προερχόμενοι από την υγεία εργαζόμενοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, εντός του προβλεπόμενου 8μηνου προέρχονται από μονάδες χαμηλής πληρότητας που θα μετατραπούν σε αστικά κέντρα υγείας και μονάδες φροντίδας ασθενών.
 
Από το υπουργείο Παιδείας, στη λίστα περιελήφθησαν εργαζόμενοι ως διοικητικό προσωπικό σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ ήδη ανακοινώθηκαν και οι πρώτοι 2.122 εκπαιδευτικών που μπήκαν σε διαθεσιμότητα.
Από το υπουργείο Εργασίας δόθηκε λίστα με 600 άτομα, που σήμερα εργάζονται στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων σε αυτά (ΠΟΠΟΚΠ) έχουν τουλάχιστον 2.400 κενές οργανικές θέσεις…
 
Από το υπουργείο Οικονομικών, στη λίστα περιλαμβάνονται περίπου 400 άτομα, κυρίως οδηγοί και υπάλληλοι καθαρισμού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: