Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ποιοί είναι οι 11 βουλευτές της συγκυβέρνησης που λένε «oχι» στους πλειστηριασμούς


Μέχρι στιγμής 11 βουλευτές της συγκυβέρνησης λένε δημοσίως «oχι» στην πρόταση για άρση της προστασίας της α' κατοικίας των δανειοληπτών προκαλώντας μεγάλο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πρόκειται για τους Βύρωνα Πολύδωρα, Αρη Σπηλιωτόπουλο, Φεβρωνία Πατριανάκου, Μιχάλη Ταμήλο, Γιώργο Κοντογιάννη, Κατερίνα Παπακώστα και Κώστα Κατσαφάδο από τη Ν.Δ, και Πάρι Κουκουλόπουλο, Παναγιώτη Ρήγα, Γιάννη Κουτσούκο και Μιχάλη Κασσή από το ΠΑΣΟΚ
Οι παραπάνω βουλευτές μίλησαν στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και απαιτούν:
* Παράταση της ρύθμισης και όχι κατάργησή της με εξαιρέσεις και κριτήρια.
* Να εντοπιστούν οι έχοντες μεγάλη περιουσία που εκμεταλλεύονται την προστασία, δεν είναι αναγκαίο να αρθεί το σημερινό καθεστώς.
* Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξακολουθήσει να προστατεύεται η πλειονότητα των νοικοκυριών που δυσκολεύονται και όχι μόνον άνεργοι και πολύτεκνοι, αλλά και ο μέσος εργαζόμενος ή επιχειρηματίας που έχει δει το μισθό του ή τα εισοδήματά του να μειώνονται δραματικά.
Το ζήτημα παίρνει, πλέον, διαστάσεις και δημιουργεί ακόμη μία μίνι κυβερνητική κρίση, τη στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών τονίζει πως αν δεν υπάρξει λύση για τους πλειστηριασμούς το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει.
Την ίδια ώρα η Τρόικα έχει διαμηνύσει πως πρέπει να λυθεί το ζήτημα άμεσα, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπολύουν μύδρους και ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση εντός και εκτός Κοινοβουλίου.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί τόσο στην σύσκεψη της Τρίτης στο Μαξίμου, όσο και στη συνάντηση που θα έχουν Σαμαράς και Βενιζέλος πριν από τη ΔΕΘ. Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, δεν φαίνεται να μετακινείται από την επίσημη θέση του για παράταση της ισχύουσας διάταξης για ένα ακόμη χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: