Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΤΡΙΓΜΟΙ! Όλοι φλερτάρουν με τις εκλογές που απεύχονται!


Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης πριν τη συνάντηση
Βαθαίνουν οι τριγμοί στον κυβερνητικό συνασπισμό λίγο πριν τη σημερινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ., αντί για τις 6.00 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η Ν.Δ. εγκαλεί σε οργισμένους τόνους το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για την απόφασή τους να αποσύρουν τα στελέχη τους από τις τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ στη χθεσινή σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
 «ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά, Ανεξάρτητοι Έλληνες συντάσσονται με το ΣΥΡΙΖΑ αποσύροντας τα στελέχη τους από τις τηλεοπτικές εκπομπές, ώστε να μην ακουστεί η αλήθεια. Τόσο φοβούνται μήπως αποκαλυφθεί το πάρτι της ΕΡΤ; Τόσο φοβούνται το διάλογο;» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ., οξύνοντας κι άλλο τους τόνους έναντι των κυβερνητικών εταίρων.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σχετικά με την απογευματινή σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ χθες, μετά την επιστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Παρίσι, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, που θεωρείται ότι με ευθύνη Σαμαρά έρχονται πιο κοντά στο προσκήνιο, ενώ διακηρυγμένος στόχος παραμένει η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας. Αν ο Αντώνης Σαμαράς επιλέξει τις πρόωρες εκλογές, αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος, “τι θα πει στην κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ;” ότι “πάει σε αυτές τις λύσεις επειδή επιχείρησε δημοκρατική εκτροπή;”.
Η Ιπποκράτους φέρεται αποφασισμένη να μην υποχωρήσει στον «τσαμπουκά» που επιδεικνύει ο πρωθυπουργός, εμμένοντας στις θέσεις της και κάνει λόγο για κλιμάκωση της αλαζονείας του Αντ. Σαμαρά, καταλογίζοντάς του ότι επιχειρεί μετατόπιση του προβλήματος, επιδεικνύοντας «ασέβεια» προς τους κυβερνητικούς του εταίρους, τους οποίους επιχειρεί να «μειώσει».
Στο ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισαν, για μια ακόμα φορά, ότι είναι υπέρ της ριζικής αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ και εναντιώνονται στο «τυφλό κλείσιμο» και ότι αυτό πρέπει να γίνει από την Ελληνική Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και να ψηφιστεί γρήγορα ο νόμος για την αναδιάρθρωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Στη σύσκεψη αναφέρθηκε επίσης ότι «εκκαθάριση, εν λειτουργία, της ΕΡΤ, που επιχειρείται, δεν στέκει νομικά και είναι παράνομη».
Από τις επαφές του στο Παρίσι, τέλος, ο κ. Βενιζέλος “απέσπασε” την κατανόηση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση του είπε «κατανοώ τη στάση σου», ενώ πραγματοποίησε συναντήσεις με όλους τους Γραμματείς των Σοσιαλιστικών Κομμάτων, οι οποίοι εξέδωσαν ανακοινώσεις κατά της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: