Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ! Σε 50 νοσοκομεία θα γίνει... της ΕΡΤ!


Το φόβο ότι πάνω από πενήντα μικρά και μεσαία Νοσοκομεία τα οποία έχουν ήδη διασυνδεθεί με μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα θα έχουν το τέλος… της ΕΡΤ φοβούνται οι εργαζόμενοι συνδικαλιστές.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα κρατικά νοσοκομεία εκτιμούν πως το κλιμάκιο της Τρόικα ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης της κατάργησής τους. «Η κυβέρνηση άρχισε ήδη να διαρρέει πληροφορίες για λουκέτα σε Νοσοκομεία η μετατροπή τους σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου. Το προσωπικό των καταργημένων Νοσοκομείων κινδυνεύει να μείνει χωρίς οργανική κάλυψη. Έτσι τίθεται σε διαδικασία κινητικότητας ή απόλυσης. Ταυτόχρονα οι Οργανισμοί των Νοσοκομείων «μαγειρεύονται» μεγάλο χρονικό διάστημα με προφανή μεθόδευση την περαιτέρω μείωση τμημάτων, κλινών, κλινικών και Οργανικών θέσεων», λένε οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν η κυβέρνηση επιδιώκει από τη διαδικασία των καταργήσεων Νοσοκομείων να επιτύχει:
Την κάλυψη των μεγάλων κενών που επιδεινώθηκε από τις μνημονιακές πολιτικές (μηδενικές προσλήψεις, αθρόες συνταξιοδοτήσεις, εργασιακή εφεδρεία), με μετακινήσεις προσωπικού σε μεγάλες αποστάσεις διαλύοντας οικογενειακούς προγραμματισμούς.
Την συμβολή του Υπουργού Υγείας στην κυβερνητική δέσμευση προς την τρόικα για την επίτευξη του στόχου των διαθεσιμοτήτων και απολύσεων. Το κλιμάκιο της ΤΡΟΪΚΑ διαπίστωσε χρηματοδοτικό κενό στον ΕΟΠΥΥ πάνω από 1,5 δις ευρώ και η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος Πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Οι εργαζόμενοι λένε πως τους οφείλονται από το 2011 δεδουλευμένα, νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με πανελλαδική 5ωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη 27 Ιουνίου από τις 10 το πρωί.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΠΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΗΣΥΧΑΣΑΜΕ