Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Στη Λαμία ο Αμερικανός Πρέσβης για τουριστικές επενδύσεις.


Δυο ραντεβού θα κάνει αύριο ο Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ στη Λαμία....Στην Φθιωτική πρωτεύουσα θα βρεθεί αύριο το πρωί ο Πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Daniel Bennett Smith, ο οποίος έχει προγραμματίσει δυο διαδοχικά ραντεβού.

Το πρώτο είναι στις 10:45΄ το πρωί με τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, στα γραφεία της Περιφέρειας, ενώ το δεύτερο ραντεβού είναι μια ώρα αργότερα , στις 11:45΄, στο Δημαρχείο της πόλης με τον Γιώργο Κοτρωνιά.

Αν και οι ανακοινώσεις από Περιφέρεια και Δήμο είναι λακωνικές και χαρακτηρίζουν την επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη εθιμοτυπική, οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει αντικείμενο στην ατζέντα και ότι αυτό έχει να κάνει με τις ιαματικές πηγές της περιοχής μας και άλλες επενδύσεις γύρω από τον τουρισμό.

Ποιος είναι ο Πρέσβης
 
Ο Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ ορκίστηκε ως Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, στις 7 Σεπτεμβρίου, 2010.Διπλωμάτης καριέρας στην Ανώτατη Διπλωματική Υπηρεσία με βαθμό Πληρεξούσιος Υπουργός Α’ , ο Πρέσβης κ. Σμιθ υπηρέτησε πρόσφατα ως Εκτελεστικός Γραμματέας του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ.

Στο παρελθόν υπηρέτησε και σε άλλες υψηλόβαθμες θέσεις στο Υπουργείο, όπως Βοηθός Υφυπουργός για Προξενικά Ζητήματα και Βοηθός Εκτελεστικός Γραμματέας.

Στο εξωτερικό υπηρέτησε στη Βέρνη, την Κωνσταντινούπολη, την Οτάβα και τη Στοκχόλμη. Δίδαξε επίσης Πολιτικές Επιστήμες στην Αμερικανική Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Πρέσβης κ. Σμιθ έχει τιμηθεί και με τα Βραβεία Arnold L. Raphael Memorial Διακεκριμένης Υπηρεσίας, το Υπουργικό Βραβείο Διακεκριμένης Υπηρεσίας, Το Προεδρικό Βραβείο Αριστείας, και πολλά άλλα βραβεία Διακεκριμένης Υπηρεσίας.

Ο Πρέσβης κ. Σμιθ κατέχει Διδακτορικό και Μάστερ από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, και πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Μπώλντερ. Μιλά Γερμανικά, Τουρκικά και Σουηδικά. Είναι παντρεμένος και έχει τρεις γιούς. 

www.lamiareport.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: