Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!


Κυριάκος Μητσοτάκης: "Είμαι έτοιμος να πάρω δύσκολες αποφάσεις για το Δημόσιο"
Ο απερχόμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί μια εθνική στρατηγική διαπραγμάτευση απέναντι στην Τρόικα, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, παρουσία του νέου υπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο κ. Μανιτάκης κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να αποκρούσει το αίτημα να αναχθεί σε προαπαιτούμενο η μετακίνηση 12.500 υπαλλήλων για την οποία σύμφωνα με πληροφορίες πιέζουν οι εκπρόσωποι των δανειστών.
Ο κ. Μανιτάκης σημείωσε ότι χρειάζεται προσοχή στην κινητικότητα των υπαλλήλων και όχι βιαστικές κινήσεις, που θα έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, γιατί κάτι τέτοιο θα σημάνει ταφόπλακα στις προσπάθειες της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο απερχόμενος υπουργός εξέφρασε επίσης την άποψη πως η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει ευέλικτο δημόσιο τομέα απολύοντας 15.000 υπαλλήλους, χωρίς κριτήρια. Στάθηκε ακόμη στον θεσμό της αξιολόγησης και είπε πως θα ήταν αδύνατον να αξιολογηθούν 650.000 υπάλληλοι με βάση την ευφυΐα τους και είπε πως εκείνος πρόταξε την αξιολόγηση βάσει της αποδοτικότητας.
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε το έργο του κ. Μανιτάκη και το χαρακτήρισε «σημαντικό». Κατά τον κ. Μητσοτάκη ασθενούν οι δομές και οι διαδικασίες στη Δημόσια Διοίκηση και λιγότερο οι άνθρωποι. Παράλληλα, απέρριψε το δίλημμα μικρό ή μεγάλο κράτος και δήλωσε πως στόχος του είναι ένα αποτελεσματικό κράτος.
Σχολιάζοντας τη συνεργασία των υπουργών με τους εκπροσώπους της Τρόικα, χαρακτήρισε άδικο το γεγονός πως πολλές φορές οι υπουργοί παρουσιάζονται ως διεκπεραιωτές μνημονιακών υποχρεώσεων.
Τέλος, δήλωσε αποφασισμένος να πάρει δύσκολες αποφάσεις και τόνισε ότι αν αυτές εξηγηθούν σωστά θα βρουν τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ.ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ ΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΚΡΑΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο κύριος με εξασφαλισμένη βουλευτική και υπουργική καρέκλα "κληρονομικώ δικαίω" όταν όλη η οικογένειά του τρέφεται από τον κρατικό κορβανά, έχει το θράσος και μιλάει για εξυγίανση και απολύσεις. Προφανώς και φταίμε όλοι εμείς που δίνουμε βήμα σε όλους αυτούς και τους ψηφίζουμε για να μας κάνουν υποδείξεις για τη σωτηρία της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΚΑΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΚΑΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ? ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΤΙ? ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΧΩ ΧΑΜΕΝΑ ΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΟ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Μην σκάτε...Το πολύ μέχρι το Φθινόπωρο ο εν λόγω κύριος και τα συμφέροντα του κεφαλαίου που εξυπηρετεί θα "έχει πάρει πόδι"...

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται ο σεπτεμβριος, την βγάζει δεν την βγάζει εως τότε.