Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Εξιχνιάστηκε ο θάνατος του Γιούρι Γκαγκάριν – VIDEO


Έγραψε ιστορία το 1961 όταν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο Διάστημα. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου, διήρκεσε 108 λεπτά και αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της Σοβιετικής Ένωσης. Επτά χρόνια αργότερα, το 1968, ο Γιούρι Γκαγκάριν, σκοτώθηκε στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης υπό άκρως μυστηριώδεις συνθήκες, κάτι που πυροδότησε πολλές φήμες και εικασίες.
Μεταξύ των θεωριών συνωμοσίας είναι και αυτή ότι δολοφονήθηκε με διαταγή του Σοβιετικού ηγέτη Λεονίντ Μπρέζνιεφ για αδιευκρίνιστο αδίκημα ή για απιστία στο Κόμμα. Άλλοι ισχυρίζονται ότι ο πρώτος Κοσμοναύτης αυτοκτόνησε κι άλλοι ότι το σκάφος του συγκρούστηκε με UFΟ. Σύμφωνα με έγγραφα του Κρεμλίνου που δημοσιοποιήθηκαν το 2011, οι έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το εκπαιδευτικό τζετ, το οποίο κυβερνούσε ο Γκαγκάριν έκανε ελιγμό για να αποφύγει ένα μετεωρολογικό αερόστατο, με αποτέλεσμα να πέσει σε δίνη και στη συνέχεια να συντριβεί στο έδαφος.
Έπειτα από 40 χρόνια απόλυτης μυστικότητας, χάρη στη συνδρομή του Κοσμοναύτη, Αλεξέι Λεόνοφ, μπορεί να αποκαλυφθεί η πραγματική αιτία θανάτου του Γκαγκάριν. Ο Λεόνοφ ήταν ο πρώτος Κοσμοναύτης που έκανε διαστημικό περίπατο το 1965 και ήταν μέλος εξεταστικής επιτροπής ώστε να διερευνηθεί το δυστύχημα, καθώς ήταν παρών τη μοιραία εκείνη ημέρα του Απριλίου. Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, ο Λεόνοφ μπορεί να αποκαλύψει τα πραγματικά γεγονότα πίσω από το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον συνάδελφό του. Αποκαλύψεις που τις κρατούσε μυστικές 20 χρόνια.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Λεόνοφ, ένα μαχητικό SU-15 πετούσε, χωρίς άδεια, επικίνδυνα κοντά στο αεροσκάφος του Γκαγκάριν. "Το πολεμικό αεροσκάφος δεν σεβάστηκε τον κανόνα της απόστασης. Το ξέρω γιατί ήμουν εκεί και άκουσα τον θόρυβο ενώ μίλησα με αυτόπτες μάρτυρες" τονίζει ο Κοσμοναύτης.
Ο Γκαγκάριν εκείνη την εποχή ήταν αναπληρωτής διευθυντής στο εκπαιδευτικό κέντρο κοσμοναυτών και ξανάρχιζε να πετά πολεμικά αεροσκάφη όπως και το 1960. Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, ο Λεόνοφ ανέμενε στο σημείο επίσημη εντολή ότι οι εκπαιδευτικές ασκήσεις δεν θα πραγματοποιούνταν εκείνη την ημέρα. Τότε άκουσε τον εκκωφαντικό θόρυβο και είδε την έκρηξη. Ο άνδρας ενημέρωσε την κρατική επιτροπή που διενεργούσε ανάκριση για το τραγικό συμβάν και τελικά κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε σειρά παραποιημένων στοιχείων.
Αν και τα σχόλιά του είχαν τη δική του υπογραφή, δεν ήταν γραμμένα από τον ίδιο. "Υπήρξε ωστικό κύμα που ακολουθήθηκε από εκκωφαντικό θόρυβο διάρκειας 2 δευτερολέπτων, ενώ όταν κοίταξα το έγγραφο διάβασα ότι ο θόρυβος ήταν διάρκειας 15-20 δευτερολέπτων. Αυτό υποδεικνύει ότι τα δύο αεροσκάφη δεν είχαν μεταξύ τους απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων".
Ο Λεόνοφ γνώριζε ότι το τζετ του Γκαγκάριν στριφογύριζε επί 55 δευτερόλεπτα και με ταχύτητα 750 χλμ. κι έτσι έκανε τους δικούς του υπολογισμούς. "Ένα τζετ μπορεί να συντριβεί με τέτοια περιδίνηση μόνο αν ένα μεγαλύτερο αεροσκάφος περνά από πολύ κοντά του και με τα αέριά του αντιστρέψει την πορεία του" τονίζει ο Κοσμοναύτης. "Κι αυτό ακριβώς συνέβη στον Γκαγκάριν!" αποκαλύπτει με νόημα. Ωστόσο υπάρχει ακόμη ένα μυστικό: ποιος ήταν ο έτερος πιλότος; Λέγεται ότι είναι ακόμη ζωντανός, χαίρει άκρας υγείας και είναι 80 ετών. Ο Λεόνοφ έχει ορκιστεί απόλυτη εχεμύθεια ώστε να μην αποκαλύψει ποτέ την ταυτότητά του.
 


Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια: