Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΦΩΚΙΔΑ: Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ ΕΝΟΠΛΩΝ ΟΥΤΣΕΚΑΔΩΝ. ΑΝΙΚΑΝΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

stratos

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΟΗΘΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ
Προβληματισμό έχει δημιουργήσει η αποκάλυψη ότι ένα από τα κατασκοπευτικά, μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (UAV) τύπου Sperwer του Στρατού Ξηράς, πραγματοποίησε «ανώμαλη» προσγείωση στην περιοχή του χωριού Αγία Ευθυμία Φωκίδος. Το αεροσκάφος λέγεται ότι μετείχε στις έρευνες με θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό των δραστών υπάρχει όμως πιθανότητα να επέβλεπε την περίεργη κινητικότητα που επικρατεί αυτές μέρες στις Φυλακές Μαλανδρίνου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο Αλβανοί συνεργάτες των φυγάδων να επιχειρούσαν χτύπημα αντιπερισπασμού στο Μαλανδρίνο ώστε να μετακινηθούν δυνάμεις και να διαφύγουν οι εγκλωβισμένοι στην Φωκίδα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στις Φυλακές Μαλανδρίνου στις οποίες "φιλοξενούνται" μπουμπούκια του εγκλήματος, εδώ και καιρό υπάρχει φόβος για ένοπλο χτυπημα Αλβανικών παραστρατιωτικών μονάδων όπως έγινε και στα Τρίκαλα. Εκτός εαν η παρουσία του στρατιωτικού κατασκοπευτικού έχει σχέση με την παρακολούθηση για θέματα τρομοκρατίας και διακίνησης όπλων και εκρηκτικών οπότε το θέμα λαμβάνει άλλες διαστάσεις.
Το συγκεκριμένο UAV γαλλικής κατασκευής Sperwer (απογειώνονται με καταπέλτη), ανήκει στο 472 Τάγμα Επιτηρήσεως και Ηλεκτρονικού Πολέμου του Στρατού Ξηράς, που εδρεύει στην Αττική, ανήκει στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, έχει μεν ζώνη ευθύνης όλο το Αιγαίο, αλλά οι αποστολές του είναι ανάλογες των αναγκών (Πυροβολικού κλπ). Ο Στρατό Ξηράς διαθέτει και 2η παρόμοια μονάδα στην Θράκη που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο και την επιτήρηση και άλλες ποικίλες αποστολές.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε ξεφτιλες δεν βρεθηκε ουτε ενας σας να παραιτηθει απο φιλοτιμο για το αιμα του αδικοχαμενου συναδελφου σας

Ανώνυμος είπε...

Τι φταινε οι μικροβαθμοι Αστυνομικοι και τους βρυζεις φιλε των 2.53 ? Αυτοι για το μισθο που τους δινουν βλεπεις βαζουν και το στηθος τους μπροστα ! Οι οσφυοκαμπτες αξιωματικοι που δινουν τα παντα αρκει να μην χαλασουν τις προαγωγες τους αυτοι τι κανουν ? Κι αν πουν οτι φταιει η πολιτικη ηγεσια υπαρχει και η αντρικια παραιτηση και μαλιστα ομαδικη κι ας παει ο καθε Υπουργος με τους συμβουλους του που περνουν ολοι μαζι τα ιδια ,σε συνολο, με ολους τους Αστυνομικους να βγαλουν τα καστανα απο την φωτια ! Τωρα οπου να ειναι θα δειτε τον Δενδια στο Μαλανδρινο με τζακετ των Ειδικων Δυναμεων {ξερει μηπως ποσο βαρυ ειναι} να δεινη και καλα εντολες . Ποιος ? Ξερει απο επιχειρησεις ? Ξερει απο καρτερια? Ξερει απο ξενυχτια ? κ.λ.π. Ολοι για μια καμερα μαζι με Αξιωματικους οσφυοκαμπτες για να μην τσαλακωθει το ιματζ !!! Και ο απλος Αστυνομικος ? Στο χωμα για 3 και 60 που λεει ο σοφος λαος !!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΖΑΚΕΤ?ΔΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΤΗΝ ΚΕΠΑ ,ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ.