Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Είχαν "βάλει μέσα" το ΙΚΑ πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ - Είχαν χτίσει βίλες και πισίνες στην υγεία μας - Δικάζονται ένα χρόνο μετά


H απάτη αποκαλύφθηκε πριν από έναν χρόνο. 'Εξι υπάλληλοι του ΙΚΑ και οι σύζυγοι 2 εξ αυτών είχαν "μαδήσει" στην κυριολεξία το ίδρυμα, προκαλώντας ζημιά πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ.
Σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα καθίσουν στις 22 Ιουλίου στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και οι οκτώ κατηγορούμενοι.
Με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών (υπ. αριθμόν 1279/2013) διατάσσει την παραπομπή σε δίκη των εμπλεκομένων έξι υπαλλήλων του ΙΚΑ και των συζύγων δύο εξ αυτών, για τη μεγάλη υπόθεση εξαπάτησης του Ιδρύματος που αποκαλύφθηκε πριν έναν χρόνο.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι έξι γυναίκες, που εργάζονταν επί σειρά ετών στο ΙΚΑ Καλλιθέας, φέρονται να χορηγούσαν σε ασφαλισμένους που δεν δικαιούνταν, καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προδιαγραφές, διάφορα υψηλά επιδόματα. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται, ότι η παράνομη δραστηριότητα των έξι υπαλλήλων αφορά την περίοδο 2003- 2012.
 
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη, Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου, Χριστίνα Σουρίδη, Κων/νος Καραΐσκος, σύζυγος της Ε. Μπουραζάνη, Παναγιώτης-Αλέξανδρος Αιματίδης, σύζυγος της Χρυσούλας Φέρρα και Περσεφόνη Νασοπούλου.
Στους οκτώ κατηγορουμένους αποδίδονται κατά περίπτωση κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της απάτης.
ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ!
Παρά το γεγονός ότι οι επίορκοι υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας είχαν εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη, εμείς συνεχίζαμε να τους πληρώνουμε προφανώς για να συντηρούν τις βίλες με τις πισίνες που είχαν φτιάξει.
Οκτώ Μαρτίου του 2012 έφτασε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ το ενημερωτικό σημείωμα της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις παρανομίες επίορκων υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καλλιθέας, που προκάλεσαν ζημία 11 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως, όμως, προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στις 28 Φεβρουαρίου του 2013, δηλαδή 11 ολόκληρους μήνες μετά, επιβλήθηκε σε τρεις από αυτούς, η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.
Σε όλο αυτό το διάστημα οι επίορκοι υπάλληλοι που κατάκλεψαν το Δημόσιο πληρώνονταν κιόλας το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών τους!
Όλα αποκαλύφθηκαν μετά από ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Καράμπελα, ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί αν έχουν βάση δημοσιεύματα, σύμφωνα με το οποία το πειθαρχικό συμβούλιο καθυστέρησε δραματικά να επιβάλει την πειθαρχική ποινή στη συμμορία του ΙΚΑ Καλλιθέας, η οποία αμειβόταν με βάση τον νόμο με το 50% των μηνιαίων αποδοχών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: