Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ! Στην τελευταία θέση σε δραστηριότητα η Βουλευτής κα Ασ. Μανδρέκα.

Μόλις 30 βουλευτές αρνήθηκαν να παραλάβουν τα αυτοκίνητα που τους παραχωρεί η Βουλή
Έντονη δραστηριότητα και συμμετοχή σε θέματα κοινοβουλευτικού ελέγχου έχουν οι βουλευτές της Στερεάς
Στην τελευταία θέση η Βουλευτής Φωκίδας
-Μετρά μόλις 22 ερωτήσεις, αναφορές κλπ, ενώ μόνο οι 5 αφορούν τη Φωκίδα. - Χαμηλή είναι η δραστηριότητα της Βουλευτού Φωκίδας και στο Κοινοβούλιο.
Τα προβλήματα της Φωκίδας φαίνεται να είναι λυμένα, αν κρίνουμε από τη δραστηριότητα της μοναδικής βουλευτή του νομού, σε θέματα που αφορούν κυρίως τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, που είναι και το ζητούμενο για την προώθηση λύσεων.
Η κ. Ασπασία Μανδρέκα έχει ήδη σβήσει το πρώτο κεράκι ως εκλεκτή της εκλογικής περιφέρειας Φωκίδας και πλέον κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχει βρει το βηματισμό της και δεν έχει εγκλιματιστεί στα νέα δεδομένα.
Παρόλα αυτά είναι από τους βουλευτές με τη χαμηλότερη δραστηριότητα σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου, που είναι και το ζητούμενο για την προώθηση λύσεων χρονιζόντων και εκτάκτων προβλημάτων, αλλά αποτελεί και ένα σημαντικό όπλο πίεσης προς τους κυβερνώντες.
Χαμηλή είναι πάντως και η δραστηριότητά της στο κοινοβούλιο, που μετρά μόλις μια ομιλία στην Ολομέλεια τον Οκτώβριο, ενώ μια φορά, την ίδια χρονική περίοδο, υπήρξε και εισηγήτρια σε νομοσχέδιο, παρότι συμμετέχει σε δυο Επιτροπές και μια υποεπιτροπή. Συμμετέχει πάντως σε επτά οργανισμούς και συγκεκριμένα στις ομάδες φιλίας του Ιράν, Μολδαβίας, Βελγίου, Αφγανιστάν, Ν. Αφρικής, Μ. Βρετανίας και Ρωσίας.
Στατιστικά πάντως η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας φαίνεται να έχει βουλευτές με μεγάλη κοινοβουλευτική δραστηριότητα και σημαντική παρουσία στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Σε επίπεδο περιφέρειας, στον τομέα του κοινοβουλευτικού ελέγχου που είναι και το μεγάλο ζητούμενο, ο πιο δραστήριος βουλευτής ανήκει στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και είναι μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για τον κ. Σταθά, βουλευτή Ευβοίας, ο οποίος και έχει καταθέσει μέχρι τώρα 296 ερωτήσεις, αναφορές, επίκαιρες ερωτήσεις κλπ. Για το κόμμα της ΝΔ ο πλέον δραστήριος σε θέματα κοινοβουλευτικού ελέγχου είναι ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας με 200 παρεμβάσεις, που στην πλειονότητά τους αφορούν ζητήματα της Φθιώτιδας, αποδεικνύοντας ότι αν και κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, δεν ξεχνά και δεν εγκαταλείπει τους συμπατριώτες του που τον έστειλαν σε ένα κορυφαίο κυβερνητικό πόστο.
Πολλή υψηλή είναι και η δραστηριότητα του ανεξάρτητου κ. Κώστα Μαρκόπουλου, με 208 εγγραφές, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με 169 στοιχεία, εκ των οποίων τα περισσότερα αφορούν την εκλογική τοπεριφέρεια Εύβοια.
Η Βουλευτής πάντως με τη χαμηλότερη δραστηριότητα σε θέματα κοινοβουλευτικού ελέγχου στις πέντε εκλογικές περιφέρειες της Στερεάς είναι η κ. Μανδρέκα, η οποία έχει καταθέσει μόλις 22 ερωτήσεις, αναφορές κλπ, ενώ μόλις οι 5 αφορούν τη Φωκίδα!
Οι επιδόσεις των βουλευτών της Στερεάς
Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος περιλαμβάνει ερωτήσεις, επερωτήσεις, επίκαιρες ερωτήσεις, επίκαιρες επερωτήσεις, αναφορές, αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων κλπ. Δημοσιεύουμε σήμερα τα στοιχεία που αφορούν την δραστηριότητα των 17 βουλευτών που έχουν εκλεγεί στις πέντε εκλογικές περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας και δείχνουν τις επιδόσεις τους, από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκαν μέχρι και χθες το μεσημέρι.
Αναλυτικά η δραστηριότητα των 17 βουλευτών της Στερεάς Ελλάδας σε θέματα κοινοβουλευτικού ελέγχου έχει ως εξής:
Βουλευτές Ευβοίας
- Βαγγέλης Αποστόλου – ΣΥΡΙΖΑ 160 εγγραφές
- Σίμος Κεδίκογλου – ΝΔ 169 εγγραφές
- Συμεών Κεδίκογλου – ΠΑΣΟΚ 205
- Κώστας Μαρκόπουλος – Ανεξάρτητος 208 εγγραφές
- Νίκος Μίχος - Χρ. Αυγή 52 εγγραφές
- Δημήτρης Αναγνωστάκης - ΔΗΜΑΡ.145 εγγραφές
Βουλευτές Βοιωτίας
- Μπασιάκος Ευάγγελος – ΝΔ 124 εγγραφές
- Καράμπελας Ιωάννης – ΝΔ 54 εγγραφές
- Κουτσούμπας Ανδρέας- ΝΔ 32 εγγραφές
- Σταθάς Ιωάννης- ΣΥΡΙΖΑ 296 εγγραφές
Βουλευτές Φθιώτιδας
- Σταϊκούρας Χρήστος – ΝΔ 200 εγγραφές
- Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος – ΝΔ 52 εγγραφές
- Μακρή Θεοδώρου Ελένη – ΝΔ 91 εγγραφές
- Κυριακάκης Βασίλειος – ΣΥΡΙΖΑ 182 εγγραφές
- Σταυρογιάννης Νικόλαος – Ανεξάρτητος 50 εγγραφές
Βουλευτής Ευρυτανίας
- Κοντογεώργος Κωνσταντίνος – ΝΔ 59 εγγραφές
Βουλευτής Φωκίδας
Ασπασία Μανδρέκα ΝΔ 22 εγγραφές
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ , ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΤΑΡΕΞΕΙ !!!

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ είπε...

.... και μετου προυγουμενους βουλευταδες που ειχαμε τι έγινε; Όλο μπλα - μπλα και απο κοκό τίποτα. Ο καθέ ένας κρινεται εκτου αποτελέσματος. Τι να τις κάνω εγώ τις δικιγορίστικες πολυλογίες του προηγούμενου βουλετή μας και πρώιν υφυπουργού οταν ο νομός μας μαραζώνει και η ανεργία στους νεους μαστίζει. Τι να τις κάνω τις πολυλογίες της πρωιν βουλευτού μας και οικονομολόγου που κατάντησε την Φωκίδα μας να μην έχει στον ήλιο μοίρα. Καλήτερα λίγα και καλά. Ο τόπος μας στερλειται βασικών αναγγών .

Ανώνυμος είπε...

Η ΒΟΛΕΥΤΙΝΑ ΜΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ.....ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΗΣ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ......

Ανώνυμος είπε...

Η υποκρισία αυτών που έχουν ενοχληθεί και ανησυχήσει για τη δράση της κ.Μανδρέκα δεν έχει όρια.
Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών,αλλά δυστυχώς γι'αυτούς υπάρχει και μνήμη και κρίση πλέον στους πολίτες.
Αλήθεια,όταν μέσα από δημοσιογραφικό έντυπο την εγκαλούσαν,μέσω παραπολιτικών σχολίων,γιατί ασκεί κοιβουλευτικό έλεγχο,ότι δεν έχει νόημα αυτό που κάνει,την ...παρακινούσαν να μη συνεχίσει,πως έρχονται τώρα μέσα από το ίδιο έντυπο,με πρωτοσέλιδα μάλιστα αυτή τη φορά και την κατηγορούν γιατί ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο;
Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που ασκεί η κ.Μανδρέκα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη δραστηριότητα των άλλων βουλευτών της Στερεάς Ελλάδας.
1.Γιατί τα προβλήματα δεν είναι τα ίδια σε κάθε νομό.
2.Δεν είναι βουλευτής αντιπολίτευσης,όπου εκ των πραγμάτων ο κοινοβουλευτικό έλεγχος ασκείται με άλλα κριτήρια,εντυπωσιασμού κυρίως και όχι ρεαλισμού και αποτελεματικότητας.
3.Η κ.Μανδρέκα κινείται υπεύθυνα,με μεθοδικότητα,με συγκροτημένο και τεκμηριωμένο λόγο.
Αναζητεί λύσεις μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο,καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις στην κυβέρνηση για εξεύρεση λύσεων.
Δεν λαικίζει,σέβεται τους πολίτες,δεν ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο για δημιουργία εντυπώσεων,αλλά για λόγους ουσίας πάνω απ'όλα.
Δεν υποτιμά τους πολίτες με την τακτική της ''βιομηχανίας''ερωτήσεων,απλά και μόνο για να κοροδεύει τους πολίτες,για τα ''μάτια του κόσμου''.
Ασκεί τη δυνατότητα που της παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής με μοναδικό κριτήριο την αποτελεσματικότητα,την αναζήτηση λύσεων.
Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίζει να ...στενοχωρεί κάποιους στο νομό,με τη δραστηριότητα που θα εξακολουθήσει να έχει!