Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΑΜΦΙΣΣΑ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


ΠΡΟΣ:
Διοίκηση Γ. Ν. Άμφισσας
Βουλευτή Ν. Φωκίδας
Αντιπεριφερειάρχη Ν.Φωκίδας
Δήμαρχο Δήμου Δελφών
Δήμαρχο Δήμου Λιδωρικίου

ΟΕΝΓΕ(Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Ιατρών)
Κοινοποίηση: ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
Το Σωματείο Εργαζομένων του  Νοσοκομείου Άμφισσας σε συνεδρίαση του την Πέμπτη 06 Ιουνίου 2013, αφού συνεκτίμησε τα γεγονότα και τις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται στο ΕΣΥ -την δραματική κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ- τις παροχές Υγείας σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια φροντίδα κυρίως σε επίπεδο Νομού- την μεγάλη αύξηση της Eπισκεψιμότητας  των πολιτών στα Δημόσια Νοσοκομεία λόγω φτώχειας , επισημαίνει  για πολλοστή φορά και κρούει τον κώδωνα κινδύνου Υποστελέχωσης-Υπολειτουργίας του Νοσοκομείου.
Και στο παρελθόν υπήρχαν ελλείψεις σε ιατρικό και Λοιπό προσωπικό τώρα όμως οι προσλήψεις  Μόνιμου προσωπικού είναι επιτακτικές και περισσότερο αναγκαίες από ποτέ.
Ειδικότερα, η κατάσταση στο Νοσοκομείο έχει ως εξής:
Στη Καρδιολογική Κλινική, καλείται  να καλύψει όλο το Νομό Φωκίδας μία Καρδιολόγος μέρα –νύχτα πράγμα Αδύνατο,
Στην Ορθοπεδική  Κλινική  υπηρετεί ένας Μόνιμος Ιατρός και ένας Επικουρικός, όπου μετά την λήξη της σύμβασης του, το πρόβλημα θα είναι τεράστιο   ,
Στην Παιδιατρική Κλινική υπηρετούν δύο μόνιμοι  Παιδίατροι  που προσπαθούν να καλύψουν όλο το μήνα εφημέρευσης πράγμα δύσκολο έως αδύνατο,
Αντίστοιχα και στη  Μ-Γ  Κλινική  υπηρετούν ένας Μόνιμος Ιατρός και ένας Επικουρικός Ιατρός, όπου μετά τη λήξη της σύμβασης του σε λίγους μήνες, η  λειτουργία της Γυναικολογικής κλινικής κρίνεται επισφαλής,
Παρόμοια κατάσταση επικρατεί στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Παθολογική Κλινική, Ακτινολογικό Τμήμα κ.ο.κ. Οι περισσότερες κλινικές μένουν ή έχουν μείνει με έναν ή δύο Ιατρούς χωρίς να μπορούν να λειτουργήσουν και οδηγούνται σε κλείσιμο αφού μετά τις αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις  οι προσλήψεις  Μόνιμου Προσωπικού είναι μηδαμινές.
ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΡΑ   ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ,
Καλούνται όλοι οι Αρμόδιοι Φορείς  με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες  και γραπτές δεσμεύσεις να ενισχύσουν το Μοναδικό Νοσοκομείο του Νομού  Φωκίδας άμεσα με τους απαραίτητους μόνιμους Ιατρούς, το απαραίτητο Προσωπικό  όπου αυτό απαιτείται, την αύξηση της Χρηματοδότησης, έτσι ώστε να υπάρξει ΑΣΦΑΛΗΣ 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ   ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ Η ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ .
ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ  ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ    ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΑΜΦΙΣΣΑ  06 IOYNIOY 2013
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΗΣΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΚΑΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΤΡΑΒΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΕΣΤΕ.
Η ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΟΜΩΣ ΣΤΟ 3 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΕΙΣΤΕ. ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί ανώνυμοι φίλοι προς τι η χαρά και τα τέτοιου τύπου σχόλια; Ο λαϊκισμός ζει και βασιλεύει σε βάρος του λαού και των εργαζομένων. Δεν βλέπουμε το δάσος και ασχολούμεθα με το δέντρο. Δεν μας ενδιαφέρει η ουσία ότι καταργούνται οι κοινωνικές παροχές και η δημόσια υγεία. Αντί να συστρατευτούμε για να σώσουμε ό,τι έχει απομείνει κατηγορούμε ο ένας τον άλλο. Ας βάλουμε επιτέλους μυαλό πριν να είναι αργά και ενωμένοι να πολεμήσουμε τους πραγματικούς μας εχθρούς.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ωρα για αγωνα απο ολους.ολοι οι πολιτες της φωκιδας πρεπει να επαγρυπνουν και να απαιτουν αυτο που τους ανηκει.ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ωρα για αγωνα απο ολους.ολοι οι πολιτες της φωκιδας πρεπει να επαγρυπνουν και να απαιτουν αυτο που τους ανηκει.ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΤΩΝ 8.21 ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ . ΑΛΛΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΑΛΛΑ : ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ κ.λ.π. ΣΕ ΚΟΙΤΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ !!! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΓΕ Ο ΛΑΟΣ , ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΛΟΥΦΑΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ . ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΟΥΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ "ΜΕΓΑΛΩΝ" !!! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ !!!

Ανώνυμος είπε...

παρε τις κατσαρολες και φτιαξε κανενα φαγητο για να δικαιολογησεις και τα λεφτα που παιρνεις!!!αντε σε καταλαβαν ολοι!!!!!