Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΙΤΕΑ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»


ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10-4-2013
Φίλοι και Φίλες
Την Παρασκευή 5-4-2013 εκδικάστηκε στο Συμβούλιο Επικρατείας προσφυγή της Δημοτικής κίνησης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» σχετική με το τουριστικό λιμάνι Ιτέας.
Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» , μετά την πλήρη αδιαφορία όλων ανεξαιρέτως των εκλεγμένων εκπροσώπων της περιοχής να αντισταθούν έστω και στα λόγια στο ξεπούλημα του παράλιου μετώπου, προχωρήσαμε στην παραπάνω ενέργεια.
Η προσφυγή μας, αποτελεί αίτηση ακύρωσης της 13-8-2012 ΚΥΑ ΦΕΚ Β 2322/13-8-2012 της διϋπουργικής επιτροπής με την οποία σημαντικότατα περιουσιακά στοιχεία της πατρίδας μας περιέρχονται στο λεγόμενο ΤΑΙΠΕΔ (ταμείο ιδιωτικής περιουσίας δημοσίου).
Η δημόσια αυτή περιουσία εκποιείται σε ιδιώτες, τα δε χρήματα εκποίησης και όλα τα έσοδα πηγαίνουν στους Νταβαντζήδες Δανειστές «μας».
Ειδικά η παραχώρηση των λιμένων όπως της Ιτέας, γίνεται με ταυτόχρονη ικανοποίηση κάθε απαίτησης των αγοραστών, παρακάμπτοντας νόμους, πολεοδομία , χωροταξικά, ακόμη και ιδιωτική κτηματική περιουσία. Κάθε δικαίωμα κονιορτοποιείται προς δόξα της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού!!!.
Όπως όλοι μας καταλαβαίνουμε, δεν διακυβεύεται μόνο η στέρηση ενός δημόσιου χώρου, που προφανώς θα «μαντρωθεί», δεν διακυβεύεται μόνο η οικολογική ισορροπία της περιοχής. Δεν διακυβεύεται απλά η όποια προσπάθεια πραγματικής ανάπτυξη της περιοχής. Δεν είναι μόνο η Ιτέα αλλά 10δες νησιά, λιμένες, κτίρια, εκτάσεις, ορυκτός πλούτος, στρατηγικής φύσης επιχειρήσεις στην ίδια μοίρα.
Διακυβεύεται συνολικά το μέλλον αυτής της χώρας, η εθνική μας υπόσταση και αναπνοή.
Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο αλλά και ανάλογες εκδηλώσεις. Έως τότε ζητάμε την με κάθε τρόπο συμπαράσταση των Συμπολιτών και Συνδημοτών μας.

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας οψεται ο Φουσεκης!Ομως υπαρχει παντα θεια δικη.Κανεις δεν προκοψε μετα απο τοσο κακη διοικηση.

Ανώνυμος είπε...

Επισης ολοι αυτοι που τον ψηφισαν δεν τον ηξεραν? Δεν βγηκε μονος του!Δεν αρκει στις δημοτικες να ψηφιζεις το κομα σου.Πρεπει να ψηφιζεις αξιους και σε ενα μικρο τοπο οπως ο δικος μας ειμαστε σε θεση να τους ξερουμε.

Ανώνυμος είπε...

..μεγαλα λογια..σοφων ανδρων..

Ανώνυμος είπε...

Τοσσα χρόνια δεν γκρινιάζουμε γιατι δεν λειτουργει η μαρίνα ?
Οι πολίτες στο προσκήνιο δεν έλεγαν οτί το τίμημα είναι μεγάλο και δεν θα βρεθεί ιδιώτης επενδυτής ?

Κ εν τέλει τι ακριβώς προτείνουν ?

Α. Να την λειτουργήσει το κράτος που δεν τα εχει καταφέρει τα τελευταία 15 χρόνια, που δεν εχει χρήματα (που θα βρεθούν αραγε τα 1,5 εκ ευρώ υποδομών), που θα τοποθετήσει τον κομματικό παντελώς ανίκανο εντεταλμένο του Φουσέκη ή της Μανδρέκα υπεύθυνο?

Β. Να παραμείνει χώρος περιπάτου ?

Γ. Δεν μπορώ να σκεφτώ αλλη εναλακτική.

Η κίνηση σας στρέφεται εναντίον οποιασδήποτε πιθανότητας τουριστικής ανάπτυξης της πόλης, σε αντίθεση με την ευαισθησία σας για Λαρνάκια κλπ.

Το 81 οι ομοφρονούντες σας πέταγαν πέτρες σε Αμερικάνικο αεροπλανοφόρο στον Πειραιά εκφράζοντας την αντίθεση τους στο Νατο.
Το 09 ο Γιώργος, ο γιος του Ανδρέα, έκανε κατάληψη στον Πειραία για την Cosco.

Τελικά αυτή τη χώρα θα την κυβερνάει πάντα η βλακεία και το Πασοκ (Συριζα εσχάτως)

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 10.34 ΠΜ ,ΑΛΛΟ ΠΩΛΗΣΗ ,ΑΛΛΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ!
ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΑΛΕΦΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.ΣΤΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΜΑΛΛΟΝ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΣΙΠΡΑΝΤΡΕΟΥ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΛΑΟ...ΝΑ ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΜΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αμ δε φίλε 1:47, δεν θα στο κάνω το χατήρι. Δεν πουλάει κανένα ΤΑΙΠΕΔ, κανέναν ελληνικό χώρο. Παραχωρεί για εκμετάλλευση για συγκεκριμένο χρόνο με συγκεκριμένο τιμημα (ενοίκιο όπως το λες κ εσύ). Μπορεί να είναι κανείς σε αυτή τη πόλη τόσο βλάκας να πιστεύει ότι θα πάρουν οι Τούρκοι πχ την Μαρίνα και θα κατασκευάσουν ναυσταθμο; Ελεος κ αν δεν ξέρετε μπείτε στο Internet και διαβάστε τις διακυρηξεις των διαγωνισμών. Κ αυτό αφορά ιδιαίτερα όσους θέλουν να εκφέρουν κ δημόσιο λόγο. Το δε σχόλιο του συγγραφέα για τους Αυτοδιοικητικους δείχνει από μόνο του την άγνοια. Του Δήμου είναι η Μαρίνα; Από ποτέ;
Και επανέρχομαι, να μας πουν οι Πολίτες στο Προσκήνιο τι θελουν να γίνει η Μαρίνα ; Βοσκοτοπος;;;
Μπά μάλλον θέλουν να κάνουμε έναν Δημόσιο Φορέα να την λειτουργεί, να βάλουμε κ κανά παιδί να δικο μασ να βολεύεται κ ας μπαίνει μέσα.......
Καλό 1981