Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Φωκίδας


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ!
   Η Γραμματεία Φωκίδας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών χαιρετίζει την μαζική κινητοποίηση γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών της περιοχής μας που έγινε την Τρίτη 11/04/2013.
   Οι Σύλλογοι  Δασκάλων Δωρίδας, Παρνασσίδας «Αλέξανδρος Δελμούζος», Σύλλογοι Γονέων των Δημοτικών Σχολείων του Νομού Φωκίδας, μαθητές των Δημοτικών  Σχολείων και η  Ε.Λ.Μ.Ε. Φωκίδας, απάντησαν στην προσπάθεια της τρικομματικής  συγκυβέρνησης να  περάσει  συμπτύξεις-συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, με συνέπεια την απώλεια χιλιάδων οργανικών θέσεων-που προωθούνται με την εγκύκλιο (44506/Δ4/02-04-2013)-στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της  Φωκίδας,
   Ο αγώνας, η οργάνωση της πάλης για να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά αυτά μέτρα αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς, όλους τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, τους γονείς, τους εργαζόμενους, τους μαθητές.
   Οι αναδιαρθρώσεις αυτές θα οδηγήσουν :
•Στην  επιπλέον υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.
Σε νέους κινδύνους ασθενειών σε μια περίοδο που η πρόσβαση στις δομές της υγείας δυσκολεύει.
Σε περισσότερα ατυχήματα για τους μαθητές λόγω έλλειψης χώρου.
•Η  διαβίωση των μαθητών θα χειροτερέψει. Επιπλέον θα δυσκολέψει η μετακίνηση των μαθητών, αφού θα είναι υποχρεωμένοι να διανύουν χιλιόμετρα ως το σχολείο, αφού πολλά θα κλείσουν!
Ταυτόχρονα θα χαθούν χιλιάδες οργανικές θέσεις. Επιβεβαιώνουν και από την πλευρά αυτή την πρόθεσή τους να μηδενίσουν τους μόνιμους διορισμούς και να ελαχιστοποιήσουν την πρόσληψη αναπληρωτών. Τα χιλιάδες κενά θα τα καλύψουν με αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, δηλαδή θα αυξήσουν την απλήρωτη εργασία.
  Καλούμε το λαό της Φωκίδας να μην ακούσει τις κολακείες του πολιτικού προσωπικού των κομμάτων που συγκυβερνούν και να καταδικάσει τους εκπροσώπους τους σε δήμους και περιφέρεια.
          Όλοι αυτοί, που τάχα συστρατεύονται στο πλευρό των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών είναι που στηρίζουν τις αντιλαϊκές αυτές πολιτικές.
            ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ.
Είναι  συνυπεύθυνοι και ο λαός πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη.
Kαλούμε ενιαία σε όλη τη Φωκίδα να  να αντιπαλέψουμε την εγκύκλιο αυτή. Να μην αποπροσανατολιστούμε από τους τυχοδιωκτισμούς που μιλάνε για λύση του προβλήματος μόνο στο «τσαρδάκι» του ο καθένας. Όλους αυτούς που με τις συγχωνεύσεις μίλαγαν για αναβαθμίσεις σχολείων και ότι δεν θα υπάρξουν άλλες παραπέρα συγχωνεύσεις.
Γονείς, Μαθητές, Εκπαιδευτικοί της Φωκίδας:
Αυτό είναι το νέο σχολείο της αγοράς, της ημιμάθειας και των επιχειρήσεων.
Φτάνει πια! Η μόρφωση είναι δικαίωμα όχι εμπόρευμα.
Εδώ και τώρα να αποσύρει το Υπουργείο Παιδείας το αίτημα της συμπλήρωσης της στήλης αυτής.
1. Καμία σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων.
2. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.
3. 15 νήπια-προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α και Β τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο στις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού.
4. Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων και σχολείων.
Διεκδικούμε:
1. Έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των οξυμένων άμεσων αναγκών των σχολείων.
2. Κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή αλλά και εποπτικά μέσα για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
3. Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, για όλα τα παιδιά.
                           Η Γραμματεία Φωκίδας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: