Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ: "Δυστυχώς ο καιροσκοπισμός τα μικροσυμφέροντα και οι πελατειακές σχέσεις δεν αφήνουν αυτό τον τόπο να ανασάνει …"


Η Δημοτική αρχή φαίνεται να ξεπερνάει τα όριά της!
Σχετικά με την δημιουργία και λειτουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Γαλαξείδι, ο κ. δήμαρχος απευθύνθηκε στο σώμα κατά την τελευταία συνεδρίαση του οργάνου, ως  σε ανθρώπους ακατάρτιστους και αδαείς.
Διότι συστήνεται Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου  το οποίο θα διαχειρίζεται τα 300 μέτρα παραλιακής ζώνης του Γαλαξειδίου μόνο και μόνο προς ικανοποίηση των ημετέρων και των πελατειακών σχέσεων του Δημάρχου ..
Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης  ο Δήμαρχος του Δήμου Δελφών, πέτυχε τα εξής απίστευτα !!!
Με εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ήδη από την αρχή της δημοτικής θητείας κατάργησε Νομικά πρόσωπα άκρως απαραίτητα για την ορθολογική λειτουργία όπως τα Δημοτικά Ωδεία , Φιλαρμονικές κλπ , με  αποτέλεσμα την σταδιακή αποδυνάμωση και καταστροφή τους …και συστήνει παντελώς άχρηστα Νομικά πρόσωπα και μορφώματα όπως η Δημοτική επιχείρηση Αμφικτυονίες και  το Νεοσυσταθέν Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου …
Στο δε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για το νεοσυσταθέν Δημοτικό Λιμενικό  Γαλαξειδίου η υποκρισία του Δημάρχου ξεπέρασε κάθε όριο όταν ανέφερε ότι τα Λιμενικά ταμεία δεν έχουν λόγο ύπαρξης και πρόκειται για εκτρώματα!!
Την ίδια στιγμή που ο ίδιος επιδιώκει την λειτουργία ενός επί πλέον εκτρώματος  μέσα στο Δήμο,  μέσα στο Γαλαξίδι!
Για την ιστορία αναφέρω ότι με εισήγηση του Δημάρχου τον Ιανουάριο  του 2012 απεφασίσθη κατά πλειοψηφία η λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου Γαλαξειδίου.
Η εισήγηση ήταν στοχευμένα παραπλανητική  και ο ίδιος, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι όλοι μας θέλουμε το Λιμενικό Ταμείο να περιέλθει στον Δήμο, εφηύρε το πρωτοφανές στα Ελληνικά χρονικά:  την μεταφορά ΤΩΝ αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας στον Δήμο Δελφών μέσω Γαλαξειδίου…   ότι δήθεν με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η διαδικασία για την επίτευξη του στόχου που φαινομενικά  είναι η δημιουργία ενιαίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δελφών και άφηνε να εννοηθεί ότι  το νεοσυσταθέν Γαλαξειδίου στην συνέχεια θα απορροφήσει και θα εντάξει στην λειτουργία του και την παραλιακή ζώνη της Ιτέας!!
Μάλιστα για να ισχυροποιήσει την άποψή του αυτή προσεκόμισε στο Δημοτικό συμβούλιο και γνωμοδότηση ενός δικηγόρου εξ Αθηνών, άγνωστο σε μας, ο οποίος γνωμοδότησε θετικά ότι το νεοσυσταθέν  Λιμενικό Γαλαξειδίου  θα απορροφήσει στην συνέχεια και τις αρμοδιότητες για την παραλιακή ζώνη της Ιτέας
Δυστυχώς οι γνωμοδοτήσεις του Κου Πραγιάτη , η υποδεικνυόμενη μεθοδολογία και τα τεχνάσματα του Δημάρχου  πέφτουν στο κενό αφού το Λιμενικό Γαλαξειδίου είναι ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ .  Συνεπώς ο αυτοσκοπός για την δημιουργία ενός ενιαίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Δελφών για το οποίο είμασταν όλοι σύμφωνοι δεν πραγματοποιείται!!!
Και μάλιστα την στιγμή που ο Νόμος 3852/2010 μας δίνει το δικαίωμα να προχωρήσουμε στην δημιουργία ενός ενιαίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αλλά φυσικά με τον ορθόδοξο τρόπο και όχι με τις πολιτικές αλχημίες του Δημάρχου …
Και ποιός είναι ο ορθόδοξος τρόπος ; πολύ απλά ..
Αντί να χαθεί τόσος  πολύτιμος χρόνος - ήδη 3 χρόνια και είμαστε πάλι στην αρχή και μάλιστα σε πολύ δυσχερέστερη θέση -  και  για να συσταθεί το Δημοτικό Λιμενικό Δήμου Δελφών θα πρέπει πρώτα απ’  όλα να επανέλθουν τα πράγματα όπως αρχικά:  δηλαδή κατ΄ αρχήν  να καταργηθεί το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο  Γαλαξειδίου και στην συνέχεια να παρθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δελφών και ταυτόχρονα μεταφορά αρμοδιοτήτων  από το Λιμενικό Φωκίδας στο νέο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Δελφών.
Φυσικά με τις εγκρίσεις των συναρμόδιων Υπουργείων…
Απίστευτο και όμως αληθινό !!!
Μεγάλες οι ευθύνες των Δημοτικών Συμβούλων που υπερψήφισαν αυτό το έκτρωμα Δυστυχώς ο καιροσκοπισμός τα μικροσυμφέροντα και οι πελατειακές σχέσεις δεν αφήνουν αυτό τον τόπο να ανασάνει …
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΑΚΑΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: