Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ακριβή διοργάνωση και φέτος ο εορτασμός της μάχης του Χανίου στη Γραβιά


Μια από τις ακριβότερες, σε κόστος εκδηλώσεις, είναι η διοργάνωση του εορτασμού της ιστορικής επετείου της μάχης του Χανίου στη Γραβιά. Η εκδήλωση για τη μάχη της 8ης Μαΐου θα γίνει φέτος τη Κυριακή 12/5/2013 και ο δήμος Δελφών θα πρέπει να καλύψει μια δαπάνη της τάξης των 16.000 ευρώ, ενώ τον όβολό της θα συνεισφέρει όπως πάντα και η Περιφερειακή Ενότητα.
Ειδικότερα, ο δήμος Δελφών θα καλύψει την προμήθεια στεφάνων Δήμου:  500,00 ε, ενοικίαση εθνικών φορεσιών:  2.500,00 ε, ενοικίαση τραπεζοκαθισμάτων: 1.000,00 ε, μεταφορά φιλαρμονικών, χορευτικών και μαθητών: 2.000,00 ε, φιλοξενία  χορευτικών, φιλαρμονικών και μαθητών:  3.000,00 ε, λαϊκός Αγώνας δρόμου: 2.000 ε, φεστιβάλ δημοτικού τραγουδιού & παραδοσιακών μουσικών οργάνων:  5.000,00 ευρώ. Η Περιφερειακή Ενότητα θα καλύψει την εκτύπωση προσκλήσεων, προμήθεια στεφάνων, ηχητική και φωτιστική κάλυψη, την φιλοξενία των επίσημων προσκεκλημένων, ενώ θα πληρώσει και τα πυροτεχνήματα, που κάθε χρόνο φωτίζουν τον ουρανό της Γραβιάς.
 Ο εορτασμός είναι εβδομαδιαίος συνήθως και περιλαμβάνονται εκδηλώσεις, όπως αναπαράσταση μάχης Χανίου από τους μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Γραβιάς, οργάνωση ομιλιών σχετικών με την Επανάσταση του 1821 από εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς ή στρατιωτικούς, παρουσίαση χορωδιακών προγραμμάτων, διοργάνωση αθλητικών αγώνων, παρουσίαση ελληνικών χορών, παρέλαση σχολείων χορευτικών, φιλαρμονικών κλπ.
 Να σημειωθεί ότι το Τοπικό Συμβούλιο Γραβιάς αποφάσισε ο εορτασμός της επετείου της ιστορικής μάχης του Χανίου της Γραβιάς της 8ης Μαΐου 1821, να γίνει φέτος στην Τοπική Κοινότητα Γραβιάς του Δήμου Δελφών στις 12/5/2013. Οι  διήμερες εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν τον εορτασμό   της   πιο πάνω επετείου  θα συνδιοργανωθούν με την Περιφερειακή Ενότητα  Φωκίδας  και θα περιλαμβάνουν: Ηχητική και φωτιστική κάλυψη αναπαράσταση της μάχης στο Χάνι, προσέλευση επισήμων, επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Οδ. Ανδρούτσου, προσκλητήριο αγωνιστών που συμμετείχαν στη μάχη, κατάθεση στεφάνων, ομιλία  σχετική  με  το ιστορικό της  μάχης, απαγγελία ποιημάτων  παρέλαση  μαθητών-προσκόπων-οδηγών - χορευτικών συγκροτημάτων με παρουσία φιλαρμονικών και παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών ενώπιον των επίσημων προσκεκλημένων  και  του  κοινού  που  θα παρακολουθήσουν  τις παραπάνω εκδηλώσεις.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσκλητήριο αγωνιστών που συμμετείχαν στη μάχη;;; Δεν θα αντέξω να δω ζόμπι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ "ΖΟΜΠΙ" ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ! ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟ !!! για τον 7.59

Ανώνυμος είπε...

Καλά, από χιούμορ είστε τελείως πάτοι. Λέω "ζόμπι" γιατί αν εμφανιζόντουσαν τώρα, όπως λέει το "προσκλητήριο στους αγωνιστές" θα ήταν 250 ετών.