Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Κι άλλα αλλαντικά της «ΝΙΚΑΣ» με αλογίσιο κρέας

Photo for this article
Αλλαντικά από μοσχαρίσιο κρέας, τα οποία είχαν βρεθεί θετικά σε DNA αλόγου και έχουν αποσυρθεί από την αγορά, περιείχαν και το κτηνιατρικό φάρμακο φαινυλοβουταζόνη, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΕΦΕΤ.
Το φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται ως αντιπυρετικό και αντιφλεγμονώδες στα ζώα, αλλά όχι και στον άνθρωπο, βρέθηκε σε δείγματα δύο προϊόντων (λουκάνικα Φρανκφούρτης και παριζάκι) της εταιρείας ΝΙΚΑΣ.
Η εταιρεία ζητά τώρα συγγνώμη και διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει μέτρα για την αποφυγή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.
Ο ΕΦΕΤ σημειώνει ωστόσο στην ανακοίνωσή του ότι «τα προϊόντα αυτά έχουν αποσυρθεί από τα ράφια από το τέλος Μαρτίου και δεν βρίσκονται πλέον στην αγορά». Τα δύο προϊόντα της σειράς «ΝΙΚΑΣ Μοσχάρι» είχαν παρασκευαστεί με βόειο κρέας Ιταλίας.
Τι απαντά η ΝΙΚΑΣ
Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι:
Είχε προχωρήσει άμεσα σε προληπτική απόσυρση όλων των προϊόντων της σειράς, από όλα τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα, την 22η Μαρτίου 2013. Τα συγκεκριμένα προϊόντα φυλάσσονταν προς καταστροφή σε ειδικό χώρο, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ασφάλεια των τροφίμων.
Έχει διακόψει την παραγωγή των προϊόντων αυτών, ταυτόχρονα με την απόσυρση, μέχρις ότου διασφαλιστεί η ποιότητα των εισαγόμενων πρώτων υλών.
Προχώρησε στην αγορά μηχανήματος προηγμένης τεχνολογίας ανίχνευσης DNΑ και στη διεξαγωγή πρόσθετων εσωτερικών ελέγχων, ώστε να εγγυηθεί με ακόμα αυστηρότερες διαδικασίες και προδιαγραφές την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.
Το» πρόβλημα έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα. Αφορά στις διαδικασίες ελέγχου της ποιότητας των πιστοποιημένων εισαγόμενων πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στις γραμμές παραγωγής τροφίμων.
Για το λόγο αυτό η Νίκας λαμβάνει κάθε πρόσθετο μέτρο για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων της» καταλήγει η ανακοίνωση.
(Πηγή φωτογραφίας: Reuters)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΙΚΑΣ?ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ!!!ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΟΠΟΔΥΤΕΣ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.ΑΛΛΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?ΑΡΚΕΙ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ?

Ανώνυμος είπε...


Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα
να μου φέρετε τα μάτια μου σαν κλείσω
τον ντουνιά με τα στραβά και τα παράλογα
καβαλάρης μια φορά να σεργιανίσω

Το ένα τ’ άλογο να είναι άσπρο
όπως τα όνειρα που έκανα παιδί
το άλλο τ’ άλογο να είναι μαύρο
σαν την πικρή μου την κατάμαυρη ζωή

Να χτυπώ το καμουτσίκι μου το άπονο
σαν της μοίρας μου τ’ αβάσταχτα χαστούκια
και ν’ ακούγεται τη νύχτα σαν παράπονο
σαν πενιά λυπητερή από μπουζούκια

Το ένα τ’ άλογο να είναι άσπρο
όπως τα όνειρα που έκανα παιδί
το άλλο τ’ άλογο να είναι μαύρο
σαν την πικρή μου την κατάμαυρη ζωή

Ανώνυμος είπε...

Βλέπεις Νίκας! Είν' αλογο

Ένα όμορφο μπιφτέκι από δυό άλογα...