Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Στοιχεία για την κατάσταση του ΕΠΑΛ – ΣΕΚ ζητεί το υπουργείο Εσωτερικών


«Μόλις πάρουμε απαντήσεις θα επανέλθουμε άμεσα», τονίζει ο κ. Στυλιανίδης
 -Το υπουργείο συμπεριφέρεται σα να μην ήξερε τίποτε, αν και ο κ. Φυσέκης είχε ενημερώσει ότι συναντήθηκε με τον κ. Στυλιανίδη για το θέμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ταρακουνήθηκε από ότι φαίνεται το υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή την ερώτηση της Βουλευτού Φωκίδας Ασπασίας Μανδρέκα, δυο βουλευτών του ΚΚΕ και ενός του ΣΥΡΙΖΑ, για την κακή κατάσταση του ΕΠΑΛ και αναγκάστηκε να ζητήσει στοιχεία, τόσο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όσο και από το δήμο Δελφών.
Στην απάντησή του, που εστάλη με μεγάλη χρονική καθυστέρηση από το υπουργείο Παιδείας, διευκρινίζει ότι αμέσως μόλις λάβει τα στοιχεία που έχει ζητήσει θα επανέλθει με νεότερο έγγραφο.
 Πιο συγκεκριμένα στην απάντηση με Αρ. Πρωτ. 535/2-4-2013 τονίζονται τα εξής:
 «Το υπουργείο Εσωτερικών το έτος 2012 επιχορήγησε από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ το δήμο Δελφών με το ποσό των 48.650 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων της αρμοδιότητάς του.
Επιπλέον έχουν αναζητηθεί στοιχεία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και το δήμο Δελφών με τα υπ’ αριθ. Πρωτ. 10490/19-3-2013 και 9920/13-3-2013 έγγραφα αντίστοιχα. Ευθύς μόλις περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις, θα επανέλθουμε με νεότερο έγγραφό μας», τονίζεται στην απάντηση.
 Ωστόσο, από την παραπάνω απάντηση, την οποία υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, φαίνεται να μην είχαν ιδέα για την κατάσταση του σχολείου, εξ ου και ζητούν επιπλέον διευκρινήσεις. Ο δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης όμως, είχε ενημερώσει κατ’ επανάληψη ότι είχε κάνει κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον κ. Στυλιανίδη, ο οποίος αφενός είχε ενημερωθεί λεπτομερέστατα, αφετέρου δεν έδειξε να συγκινείται ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει σάλιο». Μάλιστα, ο κ. Φουσέκης είχε μεταφέρει ότι τον παρέπεμψε στο ΟΣΚ με τον οποίο επίσης δεν έκανε κάνει. Η αντίδραση όμως του υπουργείου δείχνει είτε ότι δεν γνώριζαν , είτε ότι δεν είχαν καταλάβει τα χάλια του σχολείου, είτε ότι στριμώχθηκαν με τις πολλές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που κατατέθηκαν, είτε όλα αυτά μαζί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: