Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΝΑΥΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

http://newpost.gr/post/157324/utan-ta-nayagia-ginontai-aksiotheata/
Στον βυθό της θάλασσας βρίσκονται πάνω από 3 εκατομμύρια ναυάγια, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Ωστόσο, πάρα πολλά μπορεί κανείς να τα θαυμάσει πάνω σε ερημικές παραλίες, σε κοραλλιογενείς ύφαλους στη μέση του ωκεανού, σε ζώνες περιορισμένης πρόσβασης ή σε ακατοίκητα μέρη.
Από τα 10 πιο γραφικά ναυάγια που μπορεί κανείς να θαυμάσει σε παραλίες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως τα τρία από αυτά βρίσκονται στη χώρα μας.
ΓΥΘΕΙΟ – «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Στην παραλία Σελινίτσα,5χλμ περίπου από το Γύθειο στο δρόμο προς την Σκάλα βρίσκεται εδώ και χρόνια προσαραγμένο το πλοίο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Οι φήμες λένε πώς το συγκεκριμένο πλοίο έκανε λαθρεμπόριο τσιγάρων όταν έπεσε σε καταιγίδα κι εγκαταλείφτηκε. Αυτή τη στιγμή αποτελεί ορόσημο για την περιοχή.
ΖΑΚΥΝΘΟΣ – «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» Ένα από τα πιο γραφικά ναυάγια στον κόσμο, ο «Παναγιώτης» βρίσκεται στην αμμουδιά μιας παραλίας στο νησί της Ζακύνθου. Το «Ναυάγιο» αποτελεί τουριστική ατραξιόν και κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες. Κατασκευάστηκε στη Σκωτία το 1937 και ναυάγησε το 1982, μεταφέροντας λαθραία τσιγάρα και προσπαθώντας να ξεφύγει από το Λιμενικό.
ΑΜΟΡΓΟΣ – «ΟΛΥΜΠΙΑ» Το πλοίο αυτό βρίσκεται σε μια μικρή παραλία στο νησί της Αμοργού και ναυάγησε το 1979.Στο παρελθόν, έγιναν προσπάθειες να ρυμουλκηθεί, αλλά χωρίς επιτυχία και έτσι σήμερα αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του νησιού.  
Το video είναι από το ναυάγιο του «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» στο Γύθειο


Με πληροφορίες από http://pinakio.blogspot.gr και http://newingreece.blogspot.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

βυθιστε το παρνασσος ΙΙ στο νιαχα