Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

«Η κα Λαίνη δεν έχει επιδείξει το ανάλογο ενδιαφέρον σε σχέση με την ιστορικότητα και τα προβλήματα της Κίρρας»


Συνέντευξη της Προέδρου του Τ.Σ. Κίρρας κ. Γεωργίας Μαντά
Για την ιστορικότητα της Κίρρας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα, το νέο ιδρυθέντα Σύλλογο Γυναικών της περιοχής, αλλά και τη σχέση της με την αντιδήμαρχο Ιτέας κ. Λαίνη, μιλά σε συνέντευξη της στην ΩτΦ, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γεωργία Μαντά.
Σχολιάζοντας η κ. Μαντά τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Αντιδήμαρχος την Κίρρα, επισημαίνει πως δεν έχει επιδείξει το ενδιαφέρον που θα έπρεπε τόσο σε σχέση με την ιστορικότητα του χωριού όσο και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αναφέρει δε πως η στάση της κα Λαίνη απέναντι της είναι ιδιαίτερα αρνητική, κάτι που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει γίνεται αντιληπτό από όλου σε κάθε τοπικό συμβούλιο όπου παρίσταται ανελλιπώς.
ΩτΦ: κα Μαντά διοικείτε μια από τις τοπικές κοινότητες με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πρόσφατα μάλιστα ανακαλύφθηκε αρχαίο Ιπποδρόμιο. Θεωρείτε ότι η περιοχή σας χαίρει της προσοχής του δήμου ή αισθάνεστε ότι αδικείστε;
Γ.Μ: Όχι και διοικώ. Όπως αναφέρει ο Καλλικράτης « μεριμνώ» και εντοπίζω τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, και μέσω των συμβουλίων μου τα προωθώ στις ανάλογες υπηρεσίες του Δήμου, προς διεκπεραίωση.
Η ιστορία και ό πολιτισμός της Κίρρας έχει πολύ βαθιές ρίζες, και είναι κρίμα και άδικο για τον τόπο που δεν έχει προωθηθεί και προβληθεί μέχρι σήμερα όπως θα έπρεπε. Για το θέμα του αρχαίου Ιπποδρόμου διατηρώ προς το παρών τις επιφυλάξεις μου, μέχρι να αποσαφηνιστεί το θέμα.
ΩτΦ: Για τα προβλήματα των κοινοτήτων και την υποχρηματοδότηση, φταίει ο Καλλικράτης, φταίει η κρίση ή είναι λάθος ιεράρχηση και διαχείριση της δημοτικής αρχής;
Γ.Μ.: Σίγουρα ο σοβαρότερος ανασταλτικός παράγοντας ανάπτυξης είναι η κρίση που μας διέπει. Με την εφαρμογή του Καλλικράτη υπάρχει μια επιπλέον πρωτόγνωρη κατάσταση στην Ελλάδα και μέχρι να εντοπισθούν οι δυσχέρειες και να εξομαλυνθεί η κατάσταση δεν είναι εύκολη η αποτελεσματική αντιμετώπιση από κανέναν. Ελπίζουμε με την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση ότι θα υπάρξουν καλύτερες προοπτικές και για την κοινότητά μας.
ΩτΦ: Την Κυριακή έγινε στην Κίρρα η ιδρυτική συνέλευση του Συλλόγου Γυναικών. Γιατί πιστεύετε ότι έπρεπε να συσταθεί και ποια κενά καλύπτει;
Γ.Μ.: Θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία, αρχικά από κυρίες της Κίρρας οι οποίες εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον, για δημιουργική απασχόληση, για διάφορες δράσεις σχετικά με το περιβάλλον, τον πολιτισμό, για τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς κ.α., στα πλαίσια της Κίρρας. Ως ενεργό μέλος και γυναίκα της τοπικής κοινωνίας θεώρησα ότι οφείλω να βοηθήσω τους συμπολίτες μου στην υλοποίηση αυτού του οράματος . Πιστεύω η εποχή κρίσης που διανύουμε, δημιουργεί νέες ανάγκες στους ανθρώπους και μεταβάλλει τις μεταξύ τους σχέσεις, όπως συνεργασίας, ανάπτυξης δεσμών και καλλιέργειας των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων κάθε χωριού, δημιουργία ανθρώπινων ομάδων με κοινά ενδιαφέροντα, εφαρμογή της ιδέας του εθελοντισμού και της φιλανθρωπίας.
Αυτά στα πλαίσια ενός Συλλόγου θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν, και στην Κίρρα, έπειτα από ατυχείς συγκυρίες , ο μόνος ενεργός και επίσημος σύλλογος, είναι ο αθλητικός μας. Τις ιδέες μας αυτές τις ενστερνίστηκαν και άνδρες του τόπου μας, και έτσι προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα.
ΩτΦ: Πληροφορηθήκαμε, ότι σε εκείνη την ιδρυτική συνέλευση δημιουργήθηκε μια παρεξήγηση με την κ. Λαίνη. Τι ακριβώς συνέβη;
Γ.Μ.: Η διεξαγωγή της Ιδρυτικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε στο μοναδικό γνωστό σημείο της Κίρρας, πλην των καφενείων. Η κ. Λαίνη, ίσως από λανθασμένη πληροφόρηση, θεώρησε ότι έγινε, από μέρους μου, παραβίαση των άρθρων και των διατάξεων του Καλλικράτη. Η συνάθροιση αυτή των πολιτών βέβαια, δεν είχε καμία σχέση με δημόσια Συνεδρίαση Τοπικής Κοινότητας, ούτε αποτέλεσε Συνέλευση κατοίκων τοπικής κοινότητας, όπως προβλέπει το άρθρο 85 Ν.3852/2010.
Και έτσι λοιπόν, επέδειξε έναντι μου, την ίδια στάση που επιδεικνύει σε όλα τα Τοπικά μας Συμβούλια. Πλην όμως, μετά από έντονη διαμαρτυρία των παρευρισκομένων και μπροστά στην αγανάκτηση τους, διότι σημασία έχει η ουσία και όχι ο τύπος, αναδιπλώθηκε και δήλωσε παρουσία του πλήθους ότι θα είναι στο πλευρό του νεοϊδρυθέντος συλλόγου. Αναμένω, έχοντας καλή πίστη απέναντι της ότι θα τηρήσει την υπόσχεση της προς τον νεοϊδρυθέντα σύλλογο.
ΩτΦ: Ποια είναι η σχέση σας με την κ. Λαίνη και πως κρίνετε τον τρόπο που αντιμετωπίζει την Κίρρα αυτά τα 2,5 χρόνια;
Γ.Μ: Σε προσωπικό επίπεδο βλέπω την κ. Λαίνη με σεβασμό και υπόληψη, ως μία κυρία καταξιωμένη στον επαγγελματικό στίβο. Στο χώρο της αυτοδιοίκησης πιστεύω, ότι δεν θέλει να διαψεύσει την εμπιστοσύνη που της έδειξαν οι πολίτες και είναι λογικό να κάνει οτιδήποτε να αποδείξει την αξία της. Φυσικά και οι δύο είμαστε αιρετές .
Για την Κιρρα, δεν νομίζω ότι έχει επιδείξει το ανάλογο ενδιαφέρον σε σχέση με την ιστορικότητα και τα τρέχοντα προβλήματα του χωριού. Απέναντι μου όμως έχει μία αρνητική στάση που δεν μπορώ να κατανοήσω και αυτό είναι αντιληπτό από όλους, σε κάθε τοπικό συμβούλιο όπου και παρίσταται, ανελλιπώς. Προσφάτως της δόθηκε η ευκαιρία να εμφανίσει την αρνητική διάθεση της έναντι μου και στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12/2/13 ,στο θέμα (23) σχετικά με το θερμαλισμό.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρονια ειχε το χωριο μας να αναθεσει την τυχη του σε ενα ανθρωπο ικανο,δημιουργικο και με πολυ ορεξη για δουλεια και προσφορα και ολοι τρεχουν να την φανε τωρα την κ.Μαντα γιατι πολυ απλα δεν παει με τα νερα τους!!!πολλα μπραβο στην κ.Μαντα και να ξερει οτι ο απλος κατοικοσ της Κιρρας ειναι μαζι της!!Θα βρει πολλα εμποδια μπροστα της απο τα γνωστα ατομα αλλα η ΚΙΡΡΑ εχει αλλαξει νοοτροπια πλεον και ολοι θα σταθουμε στο πλευρο της!!

Ανώνυμος είπε...

μην συνεζλιζεις , εντυπωσιαστηκαμε από τη ΦΤΗΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο γωγα σκιζεις!φοβερη παρεμβαση.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ των 12:45 μη συνεχίζεις, γιατί εκτίθεσαι,φερέφωνο της καρεκλολάγνας αντιπολίτευσης!Η Κίρρα βαρέθηκε τις ανακατωσούρες!!!

Ανώνυμος είπε...

κουραζει το μελο...επισης καλο θα ειναι τα δημοσιευματα να μην ειναι απο τον ιδιο συνεχωσ...πολλη ορεξη κι οχι πολυ ορεξη.αλλη δουλεια δεν εχει να κανει; πηρε νερο το φτυαρι...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 2:48,
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΓΩΓΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΔΕ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ" συνεζλιζεις ΤΟΥ 12:45.ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ,ΛΟΙΠΟΝ, ΚΙ ΕΓΩ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΛΕΣ:ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟ ΚΙ ΟΧΙ ΑΤΟΝΙΚΟ!ΓΡΑΦΟΥΜΕ συνεχώς ΚΙ ΟΧΙ συνεχωσ.
ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΝΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ;ΜΗΠΩΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ !!!ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ;ΩΡΑΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ