Τρίτη 9 Απριλίου 2013

“Δεν θα δεχτούμε και δε θ’ ανεχτούμε να μας γυρίσουν στο 1950” σχολίασε ο αιρετός εκπρόσωπος του ΠΥΣΠΕ , Στάθης Κάππος.


Σε επικοινωνία που είχαμε με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννη Ευαγγέλου, μας ενημέρωσε ότι ήδη έστειλε την απάντησή του στο υπουργείο, η οποία είναι συνολικά αρνητική. Εφόσον ζητείται η γνώμη μου, απάντησα εξηγώντας όλους τους λόγους για τους οποίους πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνουν αλλαγές. Οι λόγοι αυτοί είναι διαφορετικοί σε κάθε περίπτωση και στοιχειοθετώ αναλυτικά την άποψή μου. Το υπουργείο βάζει το αριθμητικό ως κριτήριο. Εμείς αντιτείνουμε σοβαρούς λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να γίνουν αλλαγές», υποστήριξε ο κ. Ευαγγέλου.
Εξήγησε όμως ότι προς το παρόν έχουμε να κάνουμε με μια πρόταση που εστάλη προς διαβούλευση. Στη συνέχεια θα συλλεχθούν οι απόψεις των Περιφερειακών Διευθυντών και μετά θα βγει η απόφαση του υπουργείου. «Τώρα είναι πρόταση και απαντήσαμε αρνητικά, αν αύριο έρθει απόφαση, αντιλαμβάνεστε ότι εμείς θα είμαστε υποχρεωμένοι να την εκτελέσουμε», υποστήριξε ο κ. Ευαγγέλου.
Επιπλέον τόνισε ότι στο νομό μας προ διετίας έγιναν ήπιες αλλαγές και αναφερόμενος στη συγχώνευση των δυο δημοτικών στην Ιτέα τόνισε πως, παρά τις αντιρρήσεις των γονιών αποδείχθηκε ότι ωφεληθήκαν οι μαθητές και πλέον το σχολείο λειτουργεί με αναμορφωμένο πρόγραμμα. «Όπου υπήρξαν παρεμβάσεις δικές μου ήταν ήπιες και έγιναν με γνώμονα καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια», τόνισε.
«Δεν θ’ ανεχθούμε να μας γυρίσουν πίσω στο ‘50», ξεκαθαρίζει ο κ. Κάππος
Ο κ. Στάθης Κάππος, αιρετός εκπρόσωπος του ΠΥΣΠΕ και για πολλά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις προτάσεις και τονίζει ότι δεν μπορεί να ισχύσουν στις σχολικές μονάδες του νομού. «Προς διετίας είχαμε καρατόμηση και υποβιβασμό που έφεραν οι σφοδρές αλλαγές στα σχολεία μας με συγχωνεύσεις και συνενώσεις. Δεν υπάρχουν πια ανοχές για περαιτέρω υποβάθμιση και δεν θα την επιτρέψουμε. Δεν θα δεχτούμε και δε θ’ ανεχτούμε να μας γυρίσουν στο 1950. η πραγματικοί λόγοι που δεν σηκώνει άλλες αλλαγές η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο νομό μας δεν έχουν να κάνουν με τη λογιστική του υπουργείου», τόνισε ο κ. Κάππος.
Τέλος, υποστήριξε ότι θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή και εξέφρασε την ελπίδα πως θα σεβαστεί τις αλλαγές στην εκπαίδευση που είχε πρόσφατα υποστεί ο νομός και θα κατανοήσει ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ κε ΚΑΠΠΟ;
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.
ΜΗΠΩΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ;Ή ΜΗΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕΣ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΕΠΙΘΗΜΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΔΙΑΚΑΩΣ;;;;;
ΑΝ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΣ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΩΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!!!!!