Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Έρχεται χιονιάς - Ποιες περιοχές θα επηρεάσει περισσότερο στη Στερεά

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με νέα επέλαση του χιονιά...
Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς επίσης και ορισμένες πεδινές περιοχές. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι βοριάδες θα φτάσουν ακόμα και τα 8 μποφόρ στα πελάγη.

Σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, τα χιόνια της Τρίτης θα αφορούν πεδινές περιοχές της Λοκρίδας, Εύβοιας, Βοιωτίας και Αττικής αποκλειστικά.

Τα περισσότερα χιόνια στην Αττική θα πέσουν στα βόρεια και ανατολικά του νομού, ωστόσο θα χιονίσει και μέσα στο λεκανοπέδιο και είναι αρκετά πιθανό να σημειωθούν και χιονοστρώσεις στα βόρεια προάστια ή πρόσκαιρα και στο κέντρο της Αθήνας, καθώς διαδοχικά κύματα χιονιού θα την επηρεάζουν προερχόμενα από την κεντρική Εύβοια.

Η Λαμία θα έχει ξερό κρύο δηλαδή ήλιο με δόντια, ωστόσο μερικές δεκάδες χιλιόμετρα νοτιότερα θα χιονίζει!!!

Οι υποψήφιες περιοχές είναι από τα Καμένα Βούρλα και κάτω και φυσικά το Μαρτίνο όπου εκεί το χιόνι θεωρείται σίγουρο και μάλιστα θα το στρώσει, ενώ δεν αποκλείεται πρόσκαιρα νωρίς το πρωί να χιονιστούν και οι Άγιοι Θεόδωροι Μαγνησίας και Πελασγία, δηλαδή η ανατολική Φθιώτιδα και κυρίως οι περιοχές που είναι κάτω από την Όθρυ και βρίσκονται πλησιέστερα στο Αιγαίο.

Επίσης, οι Σποράδες και η Σκύρος θα χιονιστούν και μάλιστα θα σημειωθούν και χιονοστρώσεις. Ουσιαστικά τη μερίδα του λέοντος στον χιονιά αυτό θα έχει η Εύβοια και η Δίρφυς, όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη, η οποία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ένταση και έκταση των χιονοπτώσεων στον ηπειρωτικό κορμό, καθώς κατά περιόδους θα στέλνει χιονο-μπόρες στην νότια Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την Αττική.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: