Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Έρχονται χειροπέδες για τρεις πρώην υπουργούς

Έρχονται χειροπέδες για τρεις πρώην υπουργούς

Υπό την πίεση των συνεχών αποκαλύψεων και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή και του Ευ. Βενιζέλου, η κυβέρνηση επιχειρεί να  ξεκαθαρίσει το τοπίο θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο «χειροπέδες σε πολιτικούς και επιχειρηματίες».
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως η ασυλία των επωνύμων έχει τελειώσει, όπως και το καθεστώς ατιμωρησίας των ισχυρών και πλέον επιχειρηματίες, αλλά και πολιτικοί που έχουν εμπλοκή σε παράνομες πράξεις δεν θα γλιτώνουν τις χειροπέδες και τη φυλακή.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Επενδυτής», αυτό που ήδη έχει ξεκινήσει και είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί στον Κορυδαλλό μια ευρεία «γκάμα» ατόμων, από τον Άκη Τσοχατζόπουλο μέχρι τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τον Γιάννη Καρούζο θα έχει συνέχεια.
Τώρα όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» σφίγγει ο κλοιός για τρεις πρώην υπουργούς, έναν του ΠΑΣΟΚ και δύο της ΝΔ, οι οποίοι τώρα είναι εκτός πολιτικού σκηνικού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρώην «πράσινος» υπουργός είναι ένα παλαιό πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που έχει θητεύσει, και σε υπουργείο «διαβόητο» για τις προμήθειές του και το όνομά του έχει απασχολήσει στο παρελθόν τόσο τον ελληνικό όσο και τον ξένο Τύπο για συγκεκριμένα συμβόλαια που είχαν υπογραφεί επί υπουργίας του.
Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο τώρα το πρώτο όνομα γύρω από το οποίο φαίνεται να σφίγγει ο κλοιός της Δικαιοσύνης είναι ένα κορυφαίο στέλεχος που είχε θητεύσει στο ίδιο υπουργείο με αυτόν του ΠΑΣΟΚ και ερευνάται και αυτός με τη σειρά του για συγκεκριμένη προμήθεια.
Ο δεύτερος πρώην «γαλάζιος» υπουργός είναι ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της κυβερνητικής περιόδου της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνη την περίοδο μάλιστα απασχόλησε την κοινή γνώμη, καθώς το όνομα του είχε εμπλακεί και ο ίδιος είχε χαρακτηριστεί ως πρωταγωνιστής σε γνωστό σκάνδαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: