Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΑΜΦΙΣΣΑ: ΕΝΑ ΑΤΥΧΟ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙ


Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας

Άτυχο κουταβάκι
Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτα λέει η γνωστή λαϊκή μας ρύση. Δυστυχώς το αδέσποτο κουτάβι της φωτογραφίας δεν είχε καμιά τύχη στη σύντομη ζωή του. Δεν ένοιωσε ποτέ το ανθρώπινο χάδι, ούτε και την ανθρώπινη συμπόνια. Έζησε μέσα στη δυστυχία, στην πείνα, στη δίψα και τον σωματικό πόνο.
 Το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιαν 2013, δύο ευσυνείδητοι υπάλληλοι, ο ένας της Περιφέρειας και ο δεύτερος της Εθνικής Τράπεζας, μας ενημέρωσαν σχεδόν ταυτόχρονα ότι στην έξοδο της Άμφισσας προς Ιτέα και σε απόσταση 300 μέτρων υπάρχει ένα χτυπημένο σκυλί μέσα στο οδόστρωμα. Αμέσως ένα μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας πήγε στο σημείο και έκανε τις πρώτες θλιβερές διαπιστώσεις. Κλήθηκε επιτόπου ιατρική βοήθεια και δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας. Σπασμένη σπονδυλική στήλη, θρυμματισμένα πίσω άκρα, χρόνια εκτεταμένη και μολυσμένη πληγή στην δεξιά πλευρά με απίστευτη οσμή, έντονα υποσιτισμένο και με τεράστια δερματικά προβλήματα.
Με βαριά καρδιά και μη έχοντας άλλη λύση αποφασίσαμε να του χαρίσουμε τουλάχιστον έναν αξιοπρεπή θάνατο, κάνοντας του ευθανασία. Έτσι του δώσαμε το τελευταίο του δείπνο, μια κονσέρβα που καταβρόχθισε λαίμαργα  μια και είχε μέρες να φάει, του βάλαμε καθαρό νεράκι και αφού το παρηγορήσαμε και το χαϊδέψαμε για αρκετή ώρα, σταμάτησε το κλάμα, το αποχαιρετήσαμε και «κοιμήθηκε». Καλό ταξίδι φίλε. Η ζωή στάθηκε άδικη μαζί σου. Μακάρι ο θάνατος να σε λυτρώσει.
Τηλ. επικοινωνίας: 6946005679 - 6972532019

Δεν υπάρχουν σχόλια: