Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

«Deals» Κυριακόπουλου στις ΗΠΑ ενώ ρυπαίνει ακόμα!

«Deals» Κυριακόπουλου στις ΗΠΑ ενώ ρυπαίνει ακόμα τη Μήλο!

Επιχειρηματικές δραστηριότητες και εξαγορές ετοιμάζει στις Ηνωμένες Πολιτείες ο ισχυρός άνδρας της “S&B” κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, την ώρα που εξακολουθεί να μολύνει τη θαλάσσια περιοχή στα Βούδια και να επιβαρύνει το περιβάλλον στη Μήλο, χωρίς να τηρεί όσα έχει υποσχεθεί στην τοπική κοινωνία.
Οι νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου, οι οποίες κινούνται φυσικά στη λογική του υπερκέρδους, βρίσκονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Όπως έγινε γνωστό, η “S&B” εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία NYCO Minerals Inc.

Ύστερα μάλιστα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της διοίκησης της “S&B” και οικονομικών αναλυτών κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους αφού έχουν αρχίσει ήδη να υπολογίζουν σε κέρδη για τον Όμιλο που θα συνοδευτούν με παχυλά bonus για εκείνους. Χαρακτηριστικές είναι οι διαρροές που έγιναν στους οικονομικούς συντάκτες των εβδομαδιαίων φύλλων ότι «η ηγεσία της εταιρείας αναμένει βελτιωμένες επιδόσεις ακόμα και για το 2012, σε επίπεδα έτους, σε σύγκριση με το 2011», με την προϋπόθεση να μην ανατραπούν οι υφιστάμενες συνθήκες στην αγορά.

Κι επειδή σε καιρούς στυγνής για το λαό οικονομικής κρίσης, ορισμένα στοιχεία έχουν περισσότερο ενδιαφέρον. Στελέχη της “S&B” εκτιμούν ότι υπάρχει «θετική τάση» στις αγορές που δραστηριοποιείται η εταιρεία και υπολογίζει επιστροφές από το Δημόσιο λόγω Φ.Π.Α. ύψους 13 εκατ. ευρώ (σ.σ. Πώς ένας επιχειρηματίας με τόσες εθνικές και καλλιτεχνικές ευαισθησίες δεν έχει χαρίσει ακόμα τα 13 εκατ. ευρώ για να σωθεί η εθνική οικονομία και να διεκδικήσει το ρόλο του εθνικού ευεργέτη;).

Όσον αφορά στη νέα εξαγορά που ανακοινώθηκε στις ΗΠΑ, ο κ. Κυριακόπουλος σημείωσε με προσοχή τους υπολογισμούς που έκαναν οι οικονομολόγοι. Αν η θεωρητική ενσωμάτωση της εταιρείας NYCO είχε γίνει από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η δυναμική του Ομίλου θα εκτοξευόταν στα 30,9 εκατ. ευρώ για πωλήσεις και 5,7 εκατ. ευρώ EBITDA (δηλαδή κέρδη χωρίς τόκους, φόρους και απόσβεση). Με έναν καλύτερο υπολογισμό μιλάμε για 3,6 εκατ. ευρώ κέρδη προ φόρων και 2,2 εκατ. ευρώ καθαρά.

Κέρδη πάνω από το περιβάλλον

Κατά τα λοιπά, η “S&B” φαίνεται πως δεν ευαισθητοποιείται εδώ και δέκα χρόνια που υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για τις δραστηριότητές της στη Μήλο. Αντί να εφαρμόζει τις ευρωπαϊκές οδηγίες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση αποβλήτων εξακολουθεί να συντηρεί τριτοκοσμικές διαδικασίες, τις οποίες διαπίστωσαν επανειλημμένως επιθεωρητές περιβάλλοντος.

Τον τελευταίο χρόνο έχουμε θίξει αρκετές φορές τα κακώς κείμενα στη Μήλο, τα οποία εξακολουθούν να συνεχίζονται με κύριο όπλο την τρομοκράτηση όσων εμφανίζουν ενδιαφέρον για τη νομιμότητα, την προστασία και τον σεβασμό του περιβάλλοντος. Σε επικοινωνία που είχαμε με κατοίκους του νησιού, ακόμα και μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις του “Newsbomb.gr”, η κατάσταση εξακολουθεί να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα αναφέρονται περί του «μεγάλου deal» παραπάνω.

Τα στελέχη της “S&B” εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι εκείνοι κατάφεραν να χαρακτηρισθεί παράνομη η υγειονομική διάταξη που είχε προωθήσει ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος για την προστασία της δημόσιας υγείας των Μηλιών από τη διάχυση περλίτη στον αέρα και τη θάλασσα του νησιού. Για τυπικούς λόγους, πριν από τέσσερις μήνες, το Συμβούλιο της Επικρατείας χαρακτήρισε παράνομη τη σχετική απόφαση.

Το πρόβλημα όμως εξακολουθεί να υπάρχει.  Τι λένε οι εκθέσεις

Εξαιτίας των ανεξέλεγκτων δραστηριοτήτων της “S&B” οι κάτοικοι καταγγέλουν ότι υποφέρουν από οφθαλμολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα. Χαρακτηριστική είναι η έκθεση των ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε το 2007 με πολλές δυσκολίες κατά τη διεξαγωγή της έρευνας.

Σε μελέτη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που εκδόθηκε το 2011 διαπιστώθηκε ότι «στη Μήλο υπάρχει με βεβαιότητα οφθαλμολογικό πρόβλημα κυρίως εξ ερεθισμού, καθώς και ότι υπάρχουν ισχυρά στοιχεία περί συνδρομής σοβαρού προβλήματος χρονίων πνευμονοπαθειών».

Με τέτοιες αντιλήψεις επενδύει η “S&B” στις Ηνωμένες Πολιτείες και εξαγόρασε την NYCO Minerals Inc.;Οι μονάδες της εταιρείας στις Η.Π.Α. και στο Μεξικό θα λειτουργήσουν με τη γνωστή τριτοκοσμική αντίληψη που έχει επικρατήσει στις μονάδες των Βουδίων και του Τσιγκράδου στη Μήλο; Διότι στις Κυκλάδες υπήρξαν πρόθυμοι δήμαρχοι, διορισμένοι νομάρχες και μετά βουλευτές που έκαναν τα «στραβά μάτια» ενώ στην Αμερική θα είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Άλλωστε, η “S&B” παρουσιάζει κέρδη προ φόρων ύψους 28,02 εκατ. ευρώ για το εννιάμηνο του 2012 χωρίς την παραμικρή μεταβολή του αντίστοιχου περυσινού έτους στο ζενίθ της κρίσης.

Με ένα τέτοιο στοιχείο (και παρά τις αγκυλώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά να ενεργοποιήσει και πάλι την υγειονομική διάταξη Λοβέρδου για τη Μήλο) κάποιοι πρέπει επιτέλους να ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον και για τους κατοίκους του νησιού.
 
 


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η μανιά ρε Καρτερία που έχεις με το Αλουμίνιο, μα το Θεό είναι απίστευτη. Κάνει μαλακίες ο Μυτήλας, το Αλουμίνιο χτυπάς, κάνει μαλακίες η ΔΕΗ το Αλουμίνιο χτυπάς, αγοράζει ο άλλος στην Αμερική ότι του κατέβει το Αλουμίνιο βάζεις φώτο από πίσω του...!!!!! Προτείνω λοιπόν σε επόμενα άρθρα σου για τον 'Ακη ή τον Γίαννο που διώκονται για τα εξοπλιστικά να βάζεις πίσω τους το Αλουμίνιο σαν φόντο.
Πρέπει καταλάβετε ότι το Αλουμίνιο δεν ανήκει στον κάθε επιχειρηματία που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο, αλλά στους περίπου 2000 εργαζομένους, στις οικογένειές τους και στους 2 νομούς που τροφοδοτεί με χρήμα και όταν χτυπάτε το Αλουμίνιο χτυπάτε ακριβώς αυτούς!

Ανώνυμος είπε...

ποιο περιβαλλον και δημοσια υγεια ο καραφλος θεος τις μερες της κρισης κανει οτι θελει τετοιες ευκαιριες δεν πανε χαμενες ο κοσμος πειναει με αυτα θα ασχολειται. στο γουδι ολοι τους

Καρτερία είπε...

Απάντηση στο σχολιαστή 4:40 μμ
Εμείς από το blog της ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ δεν ''χτυπήσαμε'' ποτέ κανέναν και ούτε πρόκειται να το κάνουμε. Το να δημοσιεύουμε δικές μας ειδήσεις και άρθρα και να αναδημοσιεύουμε ήδη κυκλοφορούσες ειδήσεις, δεν είναι μεμπτό ούτε κατακριτέο, ούτε για εμάς, ούτε και για κανέναν άλλον βεβαίως. Εξ άλλου διαπιστωμένο από όλους είναι ότι, ουδέποτε δημιουργήσαμε ψευδείς ειδήσεις και φυσικά δεν αναπαραγάγαμε ποτέ φανταστικές υποθέσεις και σενάρια επί προσώπων και θεσμών. Ειδικά δε, με τις επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχής μας, των οποίων οι ιδιοκτήτες (οι εργαζόμενοι δεν είναι ιδιοκτήτες, όπως αναφέρεις) αρνούνται να εφαρμόσουν την ισχύουσα Νομοθεσία, φανταζόμαστε ότι και εσύ θα επιθυμούσες τούτο να γίνει γνωστό εκεί που πρέπει και να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Αυτή είναι και η λογική μας. Ισονομία για όλους.
Τώρα, το συγκεκριμένο κείμενο μαζί με την συνοδεύουσα αυτό φωτογραφία, δεν είναι δικό μας άρθρο, καθώς θα είδες. Αναδημοσιεύεται από εμάς, χωρίς ίχνος παρέμβασης. Δεν είναι δυνατή άλλωστε. Και το ίδιο άρθρο έχει τύχει πολλών αναδημοσιεύσεων σε οικονομικές στήλες και blogs. Εάν η φωτογραφία είναι προϊόν "μοντάζ" παρουσιάζοντας λάθος ιδιοκτησία στον έμπροσθεν εικονιζόμενο, δεν είναι δυνατόν να κατηγορηθούμε εμείς για αυτό. Το ενδιαφέρον μας εστιάζεται σε οικονομικό παράγοντα της περιοχής μας και στις κυκλοφορούσες τεκμηριωμένες ειδήσεις, γύρω από τις εξελίξεις και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεών του.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΩΝ 4:40 ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ blog ΤΗΣ ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ ? ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ? ΑΝ ΝΑΙ Ε ΤΟΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ! ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΟΥΜΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ! ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΑΙ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΑ ΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΚΙ ΕΝΑ ΣΤΑΘΜΟ ! ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΑΣΤΑ ΝΑ ΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΑΣΛΛΟΙ !!!

Ανώνυμος είπε...

Απλά φίλε μου, το καρτερία καταντά φερέφωνο του Newsbomb και του Δημητράκη. Ότι δημοσιεύσει ο Newsbomb το αναδημοσιεύει και το Καρτερία. Αλλά δεν μας είπε ο Δημητράκης αν ο Μπαμπάς του χάρισε τίποτα στο ελληνικό δημόσιο...
Γιατί απ' οτι ξέρω πάρτι έγινε στα φάρμακα και όχι στα ορυκτά...
Απ' την άλλη για να δούμε την ποιότητα του δημοσιευματος φόντο στην φωτογραφία του Κυριακόπουλου είναι η Αλουμίνιον της Ελλάδος. Μιλάμε για έγκριτη δημοσιογραφία.