Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η εποχή των ΘΑ και ΘΕΛΩ τελείωσε!



Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) για το κατά πόσο πολίτες και πολιτικοί είναι αρκετά ώριμοι, για τον άλλο τρόπο του κρατικού διοικείν, στο οποίο μας ώθησαν οι τελευταίες εκλογές.

Η εποχή των πρέπει ξεκίνησε…
Πέρασε καιρός από το τέλος των εκλογών, το εκλογικό αποτέλεσμα μας ώθησε σε ένα άλλο τρόπο του κρατικού διοικείν, δυστυχώς όμως δεν είμαστε ώριμοι για συνεργασίες, ούτε ως πολιτικοί, αλλά ούτε ως πολίτες.
 
Πρέπει επιτέλους να ενηλικιωθούμε, δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που να μην αναρωτιέται γιατί φτάσαμε σε αυτό το τέλμα τόσο “γρήγορα” και πάνω από όλα, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι από μόνοι μας για να μπορέσουμε να δούμε στην άκρη του τούνελ, φως.
Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν με την προαναφερομένη ταχύτητα όπως μερικοί μπορεί να πιστεύουν και δεν το λέω κατόπιν εορτής.
 
Το 2008 υπήρξε μια ομάδα ανθρώπων, ΜΗ πολιτικών, αλλά επιχειρηματιών, που είχαν αρχίσει να ανησυχούν, για την μυρωδιά του μπαρουτιού που είχε απλωθεί παγκοσμίως, όχι μπαρούτι πολέμου όπως τον ξέρουμε, αλλά ενός πολέμου διαφορετικού πλέον, ενός οικονομικού πολέμου.
Μαζεύτηκαν, αντάλλαξαν τις ανησυχίες τους, συνειδητοποίησαν ότι μοιραζόντουσαν τις ίδιες ιδέες και πάνω από όλα συμφώνησαν ότι το τέλος της εποχής των ΘΑ από τους πολιτικούς έχει φτάσει, και αν δεν αλλάξουν οι νοοτροπίες, τα ΘΑ πολλαπλασιάζουν τα ΘΕΛΩ των πολιτών και τα ΘΕΛΩ φέρνουν τις πελατειακές σχέσεις του σημερινού καταντήματος.
 
Προσπάθησαν, προσέγγισαν κόσμο, αντελήφθησαν ότι και άλλοι ανησυχούσαν το ίδιο.
Η εποχή των πρέπει ξεκίνησε … Στην χώρα που γεννήθηκε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ισχύει η ΑΥΤΑΡΧΙΑ των κομμάτων και παρόλο που το Σύνταγμα αναφέρεται στην ελεύθερη βούληση των βουλευτών, τελικά όποιος διαφωνεί με την γραμμή του κόμματος, απλώς διαγράφεται…
Πρέπει να επιστρέψει η ελευθερία έκφρασης κατά αρχάς στην Βουλή, γιατί από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε...
 
* Η Ζωή Καραπαναγιώτη σπούδασε Διακόσμηση εσωτερικών χώρων και ζωγραφική. Τα τελευταία 12 χρόνια ηγείται του εξωραϊστικού Συλλόγου «Ο ΛΥ-ΚΑΒΗΤΤΟΣ» με έντονη δράση στα κοινά με την τοπική αυτοδιοί-κηση.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: