Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Αχαϊα: Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για μαϊμού συντάξεις!


Tην παράνομη είσπραξη συντάξεων συγγενικών τους προσώπων, που πλέον δεν βρίσκονται στη ζωή, βεβαίωσαν οι... μόλις 4 υπάλληλοι του τμήματος Πληρωμών Συντάξεων του ΙΚΑ Πάτρας.
Γι’ αυτές τις περιπτώσεις έχει υπάρξει απόφαση καταλογισμού και σε επόμενη φάση αναμένεται να ακολουθήσει η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και η υποβολή μηνυτήριων αναφορών.
Ήδη εκδικάστηκε μια περίπτωση όπου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών, σε γυναίκα που εισέπραξε παράνομα 40.000 ευρώ από τη σύνταξη συγγενικού της προσώπου που είχε πεθάνει, ενώ σε πέντε περιπτώσεις έχουν βγει αποφάσεις για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
Σύμφωνα με το patrastimes.gr, τα ποσά που διεκδικεί το ΙΚΑ ξεκινούν από 3.000 ευρώ και φθάνουν μέχρι και 60.000 ευρώ. Ενδεικτικά:
- Αποθανών τον Φεβρουάριο 2001, συγγενής εισέπραξε 59.810 ευρώ.
- Αποθανών τον Αύγουστο του 2010 συγγενής εισέπραξε 10.935 ευρώ.
- Αποθανών τον Ιούνιο του 2005 συγγενής εισέπραξε 22.200 ευρώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ??? ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ! ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ : ΚΛΕΦΤΗΣ-ΑΠΑΤΓΕΩΝΑΣ-ΛΑΜΟΓΙΟ κ.λ.π. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ! ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΟ !!! ΑΝΤΕ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΤΨΡΑ ΕΝΤΟΚΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΒΛΑΚΕΣ Η Μ......Σ !!!