Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Φοροκαταιγίδα 4 δισ. ευρώ στο τέλος του μήνα


Στο κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής το ΥΠΟΙΚ. Έρχεται ριζική αναδιάρθρωση στο φορολογικό μας σύστημα. Πλήρης διασταύρωση της περιουσιακής κατάστασης και του επιπέδου διαβίωσης χιλιάδων φορολογουμένων

Στο τέλος του μήνα έρχεται το νέο χτύπημα στους φορολογούμενους από το υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό να φέρνει ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και το real φαίνεται η κατάργηση φοροαπαλλαγών βάσει εισοδηματικών, κοινωνικών και δημογραφικών κριτηρίων βρίσκεται προ των πυλών. Παράλληλα αναμένεται να θεσπιστεί νέο αντικειμενικό σύστημα είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ θα θεσμοθετηθεί ένα σύστημα επιβολής προστίμων και προσαυξήσεων, τα οποία είναι δυνατόν να εισπραχθούν.
Την ίδια ώρα οι έλεγχοι προς τους φορολογούμενους με υψηλή φορολογητέα βάση θα γίνουν πιο εντατικοί, καθώς και σε όσους έχουν στην κατοχή τους μεγάλο πλούτο. Ενώ πλέον κηρύσσεται πόλεμος κατά φοροδιαφυγής, με τον φορολογικό συμβιβασμό και την πληρωμή των φόρων να μην καταργούν τον αξιόποινο χαρακτήρα της.
Επιπλέον από το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύουν να καταργήσουν το περιουσιολόγιο και να ξεκινήσει αποτύπωση της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων (ακίνητη και κινητή περιουσία), ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης του επιπέδου διαβίωσης σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.
Ο συντελεστής φόρου μεταβίβασης θα ισχύει πλέον στην Ελλάδα στην ίδια βάση με τα ισχύοντα στις χώρες της Ε.Ε. Παράλληλα θα επεκταθεί η εφαρμογή των αντικειμενικών αξιών και σε περιοχές που δεν υπάγονται στο σύστημα. για δικαιότερη και πιο αποτελεσματική φορολόγηση.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: