Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!! Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Α.ΣΑΜΑΡΑ ΗΤΑΝ…


 

Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Α.ΣΑΜΑΡΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ "ΔΕΜΕΝΗ" ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ (ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΡΕ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗ ΜΑΣ;)

ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1940...


ΜΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 1939

Του Δημοσθένη Κούκουνα
Πρόσφατα ερωτήθηκα από φίλους, μόλις κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο το βιβλίο μου με τίτλο «Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια», όπου περιέχονται πολλά στοιχεία για τους οικονομικούς δοσιλόγους, αν υπάρχουν και άλλα που ενδεχομένως θίγουν άλλα σημαίνοντα πρόσωπα.

Η αλήθεια είναι ότι ...
έδωσα στη δημοσιότητα όσα αναμφισβήτητα στοιχεία υπήρχαν για το θέμα αυτό, χωρίς επιλεκτικά να αφαιρέσω ή να προσθέσω, φυσικά μέσα στο αντικείμενο του βιβλίου αυτού.
Όταν εντός του έτους θα κυκλοφορήσει το επόμενο βιβλίο μου για την Ιστορία της Κατοχής, που θα αναφέρεται συνολικά και αναλυτικά στη δράση των πολιτικών και οικονομικών δοσιλόγων κατά την περίοδο 1941-44, ασφαλώς θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία.

Η πρόθεσή μου ήταν μέσα από το βιβλίο που εκδόθηκε να αναδείξω στο πρώτο μέρος, όπως προκύπτει από τον τίτλο, την ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή, ενώ στο δεύτερο μέρος γίνεται εκτενής λόγος για τα κατοχικά δάνεια.

Αν και μέσα σ' ένα ιστορικό βιβλίο δεν μπορούν να γίνουν πολλές αναγωγές στη σημερινή πραγματικότητα, θεώρησα υποχρέωσή μου να τονίσω ότι η διεκδίκηση των κατοχικών δανείων δεν είναι μια αστεία υπόθεση και ότι πρόκειται για μια απολύτως έγκυρη διεκδίκηση από την ελληνική πολιτεία.

Η έκκλησή μου προς την παρούσα πολιτική ηγεσία ήταν σαφής και διατηρώ την ελπίδα ότι θα αξιοποιηθεί άμεσα το ζήτημα αυτό, διότι ένας ιστορικός συγγραφέας δεν παύει να είναι ένας αγωνιών Έλληνας πολίτης.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να μην είναι φίλη η Αγκέλα? Τόσο κόσμο παρέσυρε η χρυσή αυγή στις τάξεις της. Οπαδοί του Χίτλερ ήταν και είναι.