Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μέτρα στο Στρατό για Μέρκελ


Από σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο βράδυ που θα έχει φύγει από την Αθήνα η Μέρκελ, θα εφαρμοστούν στο στρατό σχέδια αυξημένης επιφυλακής και ιδιαίτερης φύλαξης κυρίως των στρατοπέδων στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Μέτρα στο Στρατό για Μέρκελ

Η εντολή του πρωθυπουργού στον υπουργό Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο ήταν σαφής στην πολύωρη χτεσινή τους συνάντηση: «Περιφρουρήστε με κάθε τρόπο τα στρατόπεδα και το Πεντάγωνο για να αντιμετωπιστεί άμεσα τυχόν νέο επεισόδιο, τύπου εφόρμησης των απεργών των ναυπηγείων στο υπουργείο Άμυνας».

Το σχέδιο που ήδη έχει εκπονηθεί στο Αρχηγείο Στρατού περιλαμβάνει διπλοσκοπιές σε όλα τα στρατόπεδα Αττικής από σήμερα το βράδυ, ολόκληρη τη νύχτα και μέχρι αύριο στις 8 το βράδυ. Συνεχείς περιπολίες στρατιωτικών αυτοκινήτων γύρω από τα στρατόπεδα. Και παραμονή εντός των στρατοπέδων στο διάστημα αυτό των διπλάσιων αξιωματικών και στρατιωτών από τις άλλες μέρες.

Η κυβέρνηση έχει πληροφορίες από την ΕΥΠ ότι ίσως αύριο το μεσημέρι, την ώρα που θα γίνεται η συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά (γύρω στις 14.00 το μεσημέρι) να επιχειρηθεί έφοδος ακραίων στοιχείων στη Βουλή με παράλληλες επιθέσεις σε υπουργεία και κρατικά κτήρια (σε εφαρμογή των εμπρηστικών δηλώσεων του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Φωτόπουλου).
Τα επιτελικά σχέδια της αστυνομίας για αντιμετώπιση πιθανών εκτεταμένων ταραχών αύριο στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται ήδη και στο υπουργείο Άμυνας.

www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: