Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Π. Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ: Δελτίο τύπου για Κέντρο Φορολογικής Εξυπηρέτησης στο Λιδορίκι.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Άμφισσα, 29 Οκτωβρίου 2012

 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Κέντρο Φορολογικής Εξυπηρέτησης στο Λιδωρίκι»
Με έγγραφο που απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, κα Παναγιώτα Γαζή, ζητά μετά την αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Λιδωρικίου, την δημιουργία στο Λιδωρίκι Κέντρου Φορολογικής Εξυπηρέτησης, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων των γύρω χωριών. Συγκεκριμένα, στην επιστολή της αναφέρει:
«Αξιότιμε Κε Υπουργέ,
Μετά την απόφαση αναστολής της Δ.Ο.Υ. Λιδωρικίου και μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στη Δ.Ο.Υ. Άμφισσας δημιουργήθηκαν πλήθος προβλημάτων στους κατοίκους της ορεινής Δωρίδας. Η απόφαση αναστολής της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Λιδωρικίου δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής η οποία είναι ορεινή, έχει δύσβατο οδικό δίκτυο, πολλές φορές είναι αποκλεισμένη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν τους περισσότερους μήνες το χρόνο και η πρόσβαση στην Άμφισσα είναι δύσκολη, προβληματική και δαπανηρή.
Κε Υπουργέ,
Σας ζητάμε να μελετήσετε τη δυνατότητα λειτουργίας Κέντρου Φορολογικής Εξυπηρέτησης στην έδρα του Δήμου Δωρίδας για τους παρακάτω λόγους:
1. Το Λιδωρίκι είναι έδρα του Δήμου Δωρίδας, του ενός εκ των δυο Καλλικρατικών Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.
2. Ο Δήμος Δωρίδας έχει τεράστια εδαφική έκταση, που το μεγαλύτερο μέρος εκτείνεται στους ορεινούς όγκους των Βαρδουσίων και της Γκιώνας. Η δε τεχνητή λίμνη του Μόρνου που υδροδοτεί την Αθήνα, έχει μεγιστοποιήσει τις αποστάσεις των χωριών από την Άμφισσα. Συγκεκριμένα χωριά όπως Αρτοτίνα, Κριάτσι, Κερασιά, Υψηλό Χωριό, Άβορο, Δάφνο, κλπ. για να μεταβούνε οι κάτοικοι στην Άμφισσα χρειάζονται περισσότερες από 2,5 ώρες, χωρίς να υπάρχει συγκοινωνία και ταξί να τους εξυπηρετεί, γεγονός που δημιουργεί ταλαιπωρία και τεράστια έξοδα.
3. Έχει αρχίσει η μετακίνηση πληθυσμού από τα αστικά κέντρα προς το Δήμο και τελευταία έχει αναπτυχθεί σημαντική δραστηριότητα με την ίδρυση νέων κτηνοτροφικών μονάδων, νέων καλλιεργούμενων εκτάσεων, μονάδων μεταποίησης και αγροτουριστικών καταλυμάτων.
Κε Υπουργέ,
Ευελπιστούμε στην κατανόηση σας και θεωρούμε δεδομένη την πολιτική σας βούληση ότι για να έχει μέλλον η χώρα θα πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός για την αύξηση της πρωτογενούς παραγωγής, την καταπολέμηση της αστυφιλίας και των παρενεργειών της, την τόνωση της υπαίθρου που έχει να κάνει με την περιφερειακή ανάπτυξη.»
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: