Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Πρόταση-βόμβα του εισαγγελέα για τις φονικές πυρκαγιές του 2007!


Μια μόνο φράση από τον εισαγγελέα της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, Γιώργο Καράτσαλο, που αγόρευσε στο δικαστήριο, στη δίκη για τις φονικές πυρκαγιές, ήταν αρκετή, για να φέρει δάκρυα συγκίνησης στους συγγενείς των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας του 2007, που ένιωσαν μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα τους όλους αυτούς τους μήνες.
«Τολμήστε το, όπως το τόλμησαν και οι Ιταλοί συνάδελφοί σας που απέδωσαν ευθύνες και καταδίκασαν τους επιστήμονες που κατηγορούνταν για τους σεισμούς του 2009», είπε απευθυνόμενος προς τους δικαστές ο εισαγγελέας, λίγο πριν ολοκληρώσει την αγόρευσή του.
Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ακουίλα της Ιταλίας (το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι ετών και το χρηματικό ποσό των 9 εκατ. ευρώ στους έξι κατηγορούμενους επιστήμονες και τον έναν κυβερνητικό αξιωματούχο για τα τραγικά θύματα του σεισμού του 2009) και προτρέποντας τους Έλληνες δικαστές να πράξουν το αντίστοιχο και να τολμήσουν την παραδειγματική τιμωρία των πέντε από τους έξι κατηγορούμενους της δίκης.
Για τον τότε υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Φώτη Παππά ο κ. Καράτσαλος πρότεινε τη μη καταδίκη του. «Κατηγορούνται ότι δεν προέβησαν σε πλήθος ενεργειών που έπρεπε να γίνουν για να σωθούν άνθρωποι. Δεν υπάρχει γενικόλογη ευθύνη τους. Όφειλαν να ενεργήσουν συγκεκριμένα σύμφωνα με τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να καταδικαστούν για τις πράξεις που κατηγορούνται», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Καράτσαλος, τελειώνοντας την αγόρευσή του, η οποία περιελάμβανε λεπτομερείς αναφορές για τις ευθύνες κάθε κατηγορουμένου ξεχωριστά.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: