Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ;



ΙΤΕΑ: Κατήφεια, θλίψης και απόγνωσης έχει καταλάβει τον εμπορικόν κόσμον της πόλεώς μας, μιάς και ενώ περατούται η εμπορική-εξαγωγική περίοδος, εν τούτοις ο λιμήν και η ευρύτερη ζώνη λιμένος, παραμένει άνευ κατάπλοων φορτηγών πλοίων.

Ώς γνωστόν, λόγω τεχνικού προβλήματος, έχουν παντελώς σταματήσει αι εξαγωγικαί δραστηριότηται της γειτνιαζούσης μετα της πόλεώς μας εταιρείας, της οποίας η ευτυχής ύπαρξης εις τον συγκεκριμένον χώρον, αποτελεί από ετών, τον μοναδικόν μοχλόν οικονομικής και πολιτιστικής στηρίξεως της τοπικής κοινωνίας.
Ανεμένοντο κατά την τρέχουσαν εξαγωγικήν περίοδον, περί τους 250 ναυτικούς-επισκέπτας, των οποίων η οικονομική αρωγή προς την τοπικήν αγοράν (ειδικά προς τα παράλια καταστήματα), θα αποτελούσε το εχέγγειον για την άνευ προβλημάτων διαβίωση των κατοίκων κατά τους επερχόμενους μήνας του μέλλοντος Χειμώνος.

Ακόμη και η ετησίως προγραμματιζόμενη, άμα τη λήξη της εμπορικής περιόδου σεμνή τελετή, εις την προβλήτα, μετά της καθιερωμένης ρίψεως κατ'αλλήλων ερυθράς κόνεως, δυστυχώς εματαιώθη. Άξιον λόγου είναι να προσθέσωμεν ότι..... 

XANIA: Συνεχείς αφίξεις κρουαζιερόπλοιων 

Τονωτική «ένεση» για την τοπική οικονομία 
αποτελεί η άφιξη κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σούδας, λίγο πριν από το «κλείσιμο» της τουριστικής περιόδου. Από αύριο, Τρίτη, έως και τις 21 Νοεμβρίου, στο λιμάνι έχει προγραμματισθεί η άφιξη ακόμη έντεκα κρουαζιερόπλοιων με συνολικά 23.000 επισκέπτες και πάνω από 6.000 άτομα πλήρωμα.

Στο λιμάνι της Σούδας θα καταπλεύσει το πρωί της Τρίτης το κρουαζιερόπλοιο «Grandeur of the Seas», με περίπου 2.000 επιβάτες κρουαζιέρας από 40 χώρες και 850 άτομα πλήρωμα.

Στους επισκέπτες του πλοίου θα διανεμηθεί έντυπο και ηλεκτρονικό πληροφοριακό υλικό από το κέντρο τουριστικής πληροφόρησης του Δήμου Χανίων, που πλέον στεγάζεται στον νέο σταθμό εξυπηρέτησης και υποδοχής επιβατών κρουαζιέρας στο λιμάνι της Σούδας, ενώ, παράλληλα, πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό θα διανέμεται σε επισκέπτες της πόλης των Χανίων και από τα υπόλοιπα τρία σημεία που λειτουργούν για αυτό τον σκοπό από τον δήμο.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τό άσπρο με το μαύρο ! Για αυτό δεν μοιάζουμε μα τα Χανιά. Άκου λέει, τελετές στα Χανιά... Εδώ τα οικονομάμε βρέ, δεν το πήρατε είδηση; Μήν ρωτήσετε ποιοί τα οικονομάνε, γιατί θα γελάσω. Υπάρχουν τόσοι να τους ρωτήσετε. Κάτι θα ξέρουν.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ. ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΟ. Ε, ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΨΗΛΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ; NA ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ. ΝΤΡΟΠΕΣ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΛΟ ΕΒΓΑΛΕ ΦΕΤΟΣ 120.000.000 ΕΥΡΩ. ΓΙΑ ΤΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΓΙΑ 80.000.000. ΒΓΑΖΟΥΜΕ 40.000.000 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΩΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΑΜΕ.ΠΡΩΤΟΙ!!!!!. Ή ΌΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΦΑΤΕ ΚΙΚΚΙΝΙΛΑ ΛΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ 2000 ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Θλίψη και κατήφεια, όντως, από την σύγκριση των δύο γεγονότων. Φαντάζομαι ότι το πρώτο το "στήσατε" εσείς, γιατί το δεύτερο είναι επώνυμο. Δεν απέχετε πολύ όμως απο την πραγματικότητα. Υπάρχουν άνθρωποι που καυχήθηκαν ότι μεγάλωσαν και σπούδασαν με τα λεφτά της εταιρείας και το έχουν τιμή τους και καμάρι τους. Και θα πρέπει να το ξεπληρώσουν προς αυτήν, προσθέτω εγώ. Πόσοι όμως σήμερα μπορούν να πούν το ίδιο; 10, 20, 500; Μα η Ιτέα δεν είναι μόνον αυτοί. Οι υπόλοιποι να πεθάνουμε; Θλίψη, θλίψη, θλίψη.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ,ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ. ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ Η ΚΑΙ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΦΥΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ.ΚΑΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 8:49
Επειδή είμαι ένας από αυτούς που θέλω να κάνω αυτό που προτείνεις μέσα απ' τον Σύλλογό μου την Καρτερία, μου λές σε παρακαλώ την δράση που προτείνεις; Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε για να βγούμε απο την χαβούζα (τοπική και περιφερειακή) και κάθε πρόταση και δράση, σοβαρή και τεκμηριωμένη ή έστω μιά καλή ιδέα είναι όχι μόνο καλοδεχούμενη, αλλά ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ. Αν περιμένουμε από τους σημερινούς αιρετούς, καήκαμε. Περιμένω φίλε μου. Μην ξεχνάς τί έγινε με την εκδήλωση "δίπλα στο ποτάμι". Θέλουμε πολλές τέτοιες. Και πολλούς φίλους. Περιμένω
Ένας Καρτερίστας