Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Η αποχαιρετιστήρια ομιλία Τραμπ: «Το κίνημά μας μόλις ξεκίνησε» .



 Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε σήμερα τους Αμερικανούς «να προσευχηθούν» για την επιτυχία της επόμενης κυβέρνησης, του Τζο Μπάιντεν, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.
«Αυτήν την εβδομάδα θα ορκιστεί μια νέα κυβέρνηση και προσευχόμαστε να καταφέρει να διατηρήσει την Αμερική σε ασφάλεια και ευημερία», ανέφερε, χωρίς να προφέρει το όνομα του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ορκίζεται 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ αύριο.
«Τώρα, καθώς ετοιμάζομαι να παραδώσω την εξουσία σε μια νέα διοίκηση το μεσημέρι την Τετάρτη, θέλω να γνωρίζετε ότι το κίνημά μας μόλις ξεκίνησε», είπε.
«Ολοι τρομοκρατηθήκαμε με την επίθεση στο Καπιτώλιο. Η πολιτική βία δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανεκτή» είπε, αναφερόμενος στα δραματικά γεγονότα εισβολής των οπαδών του στο κτίριο.
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του, υπερηφανεύτηκε σήμερα επειδή «ένωσε» τον κόσμο απέναντι στην Κίνα και δεν προκάλεσε κανέναν πόλεμο στα τέσσερα χρόνια που παρέμεινε στο αξίωμα.
«Επανεργοποιήσαμε τις συμμαχίες μας και ενώσαμε τα έθνη του κόσμου για να αντιμετωπίσουν την Κίνα, όπως ποτέ στο παρελθόν», είπε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας.
«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή ήμουν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε έναν καινούργιο πόλεμο», πρόσθεσε.

Στην εικοσάλεπτη ομιλία του ευχαρίστησε τη Μελάνια Τραμπ, όλη του την οικογένεια και τον αντιπρόεδρο Πενς. Επίσης, ευχαρίστησε όλους τους συμβούλους και τους συνεργάτες του, αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, και φυσικά τον αμερικανικό λαό που τον ανέδειξε σε αυτό το προνομιακό αξίωμα.
Η ομιλία του, που βιντεοσκοπήθηκε τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο, κυκλοφόρησε στις 4:00 μ.μ. Ο Τραμπ έχει προγραμματιστεί να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη το πρωί. Δεν θα συναντηθεί με τον διάδοχό του, καθώς φεύγει και δεν θα παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του Μπάιντεν.
Ο απερχόμενος πρόεδρος έχει αποφύγει να ακολουθήσει τα εθιμικά βήματα μιας ειρηνικής μεταβίβασης εξουσίας. Δεν φιλοξένησε τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο για καφέ μετά τις εκλογές, δεν θα παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του και δεν θα τον υποδεχθεί στην προεδρική κατοικία μετά την τελετή της ορκωμοσίας.
Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: