Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπογράφει το μεγαλύτερο Συμβόλαιο στην Ιστορία του ΝΒΑ,ύψους 228,2εκ $.

 



Μετά από διαδοχικές σεζόν ως ο πιο πολύτιμος παίκτης του NBA - και κερδοσκοπικές εικασίες για το μέλλον του με τους Milwaukee Bucks - ο αστέρας τους Giannis Antetokounmpo ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα υπογράψει επέκταση συμβολαίου πέντε ετών με την ομάδα .

Η υπογραφή της Antetokounmpo θα κυρώσει επίσημα μια συμφωνία ρεκόρ 228,2 εκατομμυρίων δολαρίων, γιά την οποία οι ειδικοί λένε ότι θα διατηρήσει τον τίτλο των Bucks στο ΝΒΑ γιά τις επόμενες σεζόν.

«Αυτό είναι το σπίτι μου, αυτή είναι η πόλη μου .. Είμαι ευλογημένος που μπορώ να γίνω μέλος του Milwaukee Bucks για τα επόμενα 5 χρόνια», έγραψε ο Antetokounmpo στο Twitter . «Ας μετρήσουμε αυτά τα χρόνια. Η παράσταση συνεχίζεται, ας το πάρουμε. "

Ο 26χρονος ιθαγενής της Αθήνας θα είχε ήταν ελεύθερος συμβολαίου υπηρεσία χωρίς περιορισμούς από το καλοκαίρι του 2021 εάν δεν είχε υπογράψει ξανά με τους Bucks.

Οι οπαδοί του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο βρίσκονταν στην άκρη των θέσεων τους την περασμένη Τετάρτη, όταν ο Antetokounmpo δεν απάντησε άμεσα στο ερώτημα εάν θα έγραφε ξανά ή όχι για την προθεσμία της Δευτέρας, 21 Δεκεμβρίου.

Αλλά τώρα το "The Greek Freak" καθησύχασε  τουλάχιστον τους δικούς του θαυμαστές.

Ο Antetokounmpo ξεκίνησε την καριέρα του στο ΝΒΑ στην ηλικία των 19, όταν επιλέχθηκε από τους Bucks με τη 15η γενική επιλογή στο Πρόχειρο του 2013. Οι ειδικοί θεώρησαν ότι το 6-foot-11 μικρό προπορευόμενο από την Ελλάδα είχε τεράστιο ακατέργαστο ταλέντο, αλλά στερείται τόσο σκληρών δεξιοτήτων όσο και φυσικής δύναμης (λόγω του σκανδαλώδους πλαισίου του).

Έκτοτε, η Antetokounmpo έχει κερδίσει τέσσερις επιλογές και βραβεία Team All-Star, συμπεριλαμβανομένων των Defensive Player of the Year (2019) και MVP (2018 & 2019).

Η ανακοίνωση της σύμβασης του Greek Freak τον έφερε πίσω στα πρωτοσέλιδα των ειδήσεων λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες αφού αυτός και η οικογένειά του επισκέφτηκαν ένα σούπερ μάρκετ γειτονιάς στην πατρίδα του, τα Σεπόλια, στην Αθήνα, όπου σχεδόν αδειάστηκαν όλα τα ράφια και διανέμουν τρόφιμα σε ντόπιους.

Giannis Antetokounmpo

Δεν υπάρχουν σχόλια: