Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Πέθαναν ή αγνοούνται οι Κινέζοι που αποκάλυψαν το «μυστικό» της Γουχάν για τον κορονοϊό.



Το ένα μετά το άλλο τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη αναφέρουν για το θάνατο και την εξαφάνιση των επικριτών της κυβέρνησης της Κίνας και συγκεκριμένα του προέδρου Σι Τζιπίνγκ σχετικά με τους χειρισμούς που έγιναν στη πανδημία του κορονοϊού.  Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» αναφέρει την περίπτωση έξι επιφανών Κινέζων που κυριολεκτικά χάθηκαν από προσώπου Γης επειδή επέκριναν την κινεζική κυβέρνηση.

Επίσης Αμερικανός βουλευτής προέτρεψε την Κίνα να διερευνήσει την εξαφάνιση επιφανών Κινέζων που «είπαν την αλήθεια για τον κορονοϊό». Ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών Jim Banks είπε: «Και οι τρεις αυτοί άντρες κατάλαβαν τον προσωπικό κίνδυνο που σχετίζεται με ανεξάρτητη αναφορά για κοροναϊό στην Κίνα, αλλά το έκαναν ούτως ή άλλως. Ισχυρίστηκε ότι η κινεζική κυβέρνηση "τους φυλάκισε - ή χειρότερα».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών και βρετανικών εφημερίδων που επικαλούνται πηγές από την Κίνα, από τον Γενάρη μέχρι σήμερα συνελήφθησαν περισσότερα από 5.100 άτομα με την κατηγορία κοινής χρήσης και μετάδοσης ψευδών ειδήσεων για τον κορονοϊό. Αναφορά γίνεται για πέντε γνωστούς Κινέζους που είπαν πως η κινεζική κυβέρνηση ευθύνεται για μία σειρά λαθών που επέτρεψε την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο 34χρονος γιατρός που πέθανε

Πρώτη περίπτωση είναι ο δόκτορ Li Wenliang. Ο 34χρονος Κινέζος γιατρός που μετείχε και σε πειράματα για την αντιμετώπιση του covid-19 για όλο τον υπόλοιπο κόσμο θεωρείται ήρωας επειδή ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε το μέγεθος του προβλήματος και προσπάθησε να προειδοποιήσει όλο τον πλανήτη ωστόσο μολύνθηκε και ο ίδιος και πέθανε ενώ ήδη είχε προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης. Μάλιστα πριν από το θάνατο του απειλήθηκε πως θα τιμωρηθεί εάν δεν ανακαλέσει τις αναφορές του κάτι το οποίο αρνήθηκε να κάνει μέχρι και τον θάνατο του.

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: