Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

                                                              Αθήνα 20 Οκτωβρίου2020.

                           

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

Το  πρόβλημα των τροχαίων δυστυχημάτων, που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια είναι το θέμα της δεύτερης διαδικτυακής εκδήλωσης του ΣΤ’ Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας.

Στην  εκδήλωση θα μιλήσουν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας καθηγητής κ Παναγιώτης Μπεχράκης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει  ο κ Παναγιώτης Αρκουμανέας, Πρόεδρος του  Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Η εκδήλωση θα προβληθεί μέσα από τις ακόλουθες διευθύνσεις  στο facebook https://www.facebook.com/instituteofpublichealthacg/ ,

https://www.facebook.com/events/385381655979535 και μέσω του link http://bit.ly/TroxaiaAtiximataIPH21102020

 

Οι ομιλητές θα αναφερθούν στο πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων, το οποίο κατατάσσει την Ελλάδα πολύ χαμηλά στον ευρωπαϊκό χάρτη οδικής ασφάλειας.

Ταυτόχρονα θα παρουσιαστούν για το θέμα σημαντικά στοιχεία που προέκυψαν, μετά από σχετική δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας  για τους παράγοντες κινδύνου της Δημόσιας Υγείας, πλην του νέου κορονοϊού ,που απασχολούν τον ελληνικό πληθυσμό.

 Οι εισηγητές θα παρουσιάσουν τα τρέχοντα στοιχεία για τη χώρα μας και θα εξετάσουν τη συμπεριφορά οδηγών και πεζών που συνδέεται με τα ατυχήματα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την μείωσή τους.

Με στοιχεία που αφορούν στη συμμόρφωση με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τη χρήση προστατευτικής ζώνης και κράνους, την κατανάλωση αλκοόλ, την ταυτόχρονη χρήση του κινητού τηλεφώνου, ακόμα και το φύλο των οδηγών, θα δοθεί έμφαση στη σημασία της πρόληψης από τον κάθε ένα πολίτη που χρησιμοποιεί με ασφάλεια το οδικό δίκτυο.

Ως θέμα Δημόσιας Υγείας που ευθύνεται για υψηλά ποσοστά αναπηρίας και θνησιμότητας στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα απευθύνει χαιρετισμό και θα αναφερθεί στη θέση του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπισή τους.

  • Πόσο συχνά παρκάρουμε παράνομα;
  • Προτιμάμε να οδηγούμε σε λεωφορειόδρομους ή λωρίδες έκτακτης ανάγκης;
  • Συμμορφωνόμαστε με τα όρια ταχύτητας;
  • Πορτοκαλί φανάρι! Τι κάνουμε συνήθως;
  • Οι άντρες ή οι γυναίκες παραβιάζουν συχνότερα τον ΚΟΚ;

Η πρόσφατη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας  δίνει τις απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα και θα αποτελέσει βασικό θέμα συζήτησης στην εκδήλωση.

 

Χαιρετισμός:

Παναγιώτης Αρκουμανέας
Πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Εισηγήσεις:
Το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα
Ελευθέριος Οικονόμου, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Έρευνα Συμπεριφοράς Οδηγών Οχημάτων στην Ελλάδα 2020
Παναγιώτης Μπεχράκης, Διευθυντής Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, χωρίς προκράτηση θέσης.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (CME-CPD credits) και την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος - ΕΝΕ, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που θα βρείτε στον σύνδεσμο https://bit.ly/2F3zPqG, μετά το τέλος της εκδήλωσης

Πληροφορίες: iph@acg.edu
Πρόγραμμα ΣΤ' Κύκλου Διαλέξεων: https://bit.ly/3iUNwH2

Δεν υπάρχουν σχόλια: