Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Γαλλία - Eπίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια .Σκοτώθηκαν τρείς ανθρώποι,πάλι προς Δόξα του Αλλάχ

 Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μέσα και γύρω από τη Βασιλική της Notre-Dame de l'Assomption στη ΝίκαιαΟ δράστης, ο οποίος φώναζε επανειλημμένα "Allahu akbar", πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε.




Πραγματοποιήθηκε επίθεση με μαχαίρι μέσα και γύρω από τη Βασιλική της Notre-Dame de l'Assomption στη Νίκαια στις 9 π.μ. την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου. Τρεις άνθρωποι πέθαναν, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας στο Le Monde . Ο δράστης, ο οποίος φώναζε επανειλημμένα "Allahu akbar" καθώς έφυγε από το κτίριο, πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε. Σε απόλυτη ανάγκη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ζωντανά: Τρεις νεκροί στη Νίκαια, ο εισαγγελέας κατά της τρομοκρατίας καταλαμβάνει την έρευνα

Το πρώτο θύμα, μια γυναίκα, έκοψε το λαιμό της μέσα στο κτίριο. Το δεύτερο θύμα, ένας άντρας, μαχαιρώθηκε θανάσιμα. Αυτό ήταν το σακστάν της βασιλικής, ένας απλός ηλικίας 45 ετών, δήλωσε ο Canon Philippe Asso στην Agence France-Presse (AFP). Το τρίτο θύμα τραυματίστηκε σοβαρά, στη συνέχεια κατέφυγε σε ένα καφέ μπροστά από το κτίριο, όπου πέθανε λίγα λεπτά αργότερα.

Ήταν η δημοτική αστυνομία που παρενέβη πρώτη στη σκηνή, και στη συνέχεια η εθνική αστυνομία. Η αστυνομία από τη μονάδα αποναρκοθέτησης στάλθηκε αμέσως για να επιβεβαιώσει την απουσία εκρηκτικής συσκευής. Μια μεγάλη περίμετρος ασφαλείας έχει επίσης αναπτυχθεί γύρω από τη βασιλική, στη λεωφόρο Jean-Médecin. Δεν υπήρχε υπηρεσία κατά τη στιγμή της επίθεσης, αλλά οι πόρτες αυτής της μεγάλης εκκλησίας που βρίσκονται σε μια πολυσύχναστη οδό συνήθως ανοίγουν περίπου στις 8 π.μ. «Οι άνθρωποι μπαίνουν και προσεύχονται ανά πάσα στιγμή» , είπε ο κ. Άσο στο AFP.

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία (PNAT) ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε την έρευνα, άνοιξε για «δολοφονία και απόπειρα δολοφονίας σε σχέση με μια τρομοκρατική επιχείρηση» και «εγκληματική τρομοκρατική ένωση» . Ανατέθηκε στην κεντρική διεύθυνση της δικαστικής αστυνομίας και στη γενική διεύθυνση εσωτερικής ασφάλειας (DGSI).

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: