Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Γιατί τέτοιο "μίσος" των ΜΜΕ εναντίον του Trump; Αποτελεί πραγματικά Κίνδυνο ; 'Άρθρο Γνώμης 'Ελληνα Αναγώστη.



'Εχοντας βάσεις στην Κλασσική παιδεία και περνώντας μέσα από την μετεκπαίδευση της  Οικονομικής και Κοινωνικής Αγοράς, έφτασα να παρακολουθώ τις ειδήσεις στα Διεθνή ή Ελληνικά ΜΜΕ με μία κριτική ματιά γνωρίζοντας ότι η οπτική του καθενός ΜΜΕ περνά κυρίαρχα μέσα από το "πρίσμα " των συμφερόντων του, που ταυτίζονται με τον μέτοχο του ή τον διαφημιζόμενό του ή τον "κρυφό χρηματοδότη" του. 'Οταν μιλάμε γιά ΜΜΕ μιλάμε κυρίως γιά Μεγάλες οικονομικές οντότητες των Media και όχι γιά blogers. 'Ετσι όταν έβλεπα πολλά ΜΜΕ να προβάλλουν ΔΙΑΡΚΩΣ και συντονισμένα,την ίδια είδηση, με την ίδια "δυναμική οπτική", θεωρούσα ότι αυτό ωθείτο είτε, από ιδιωτικά οργανωμένα συμφέροντα(τα οποία δεν ταυτίζονται πάντοτε με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας) είτε, ήταν ένα Γεγονός που το "Επίσημο Κράτος-Δημόσιο" ήθελε να αποτυπωθεί με την επανάληψη καλά στο μυαλό των ανθρώπων, ώστε να υλοποιήσουν μία Αντζέντα αποφάσεων και Νόμων, είτε ότι το θέμα(πρόσωπο ή γεγονός) ήταν εύκολος στόχος ή "o σάκκος του Μπόξ"(κάποιος που όλοι τον βαράνε), γιά να ξεσπάνε όλοι οι καταπιεσμένοι δημοσιογράφουι και δημοσιογραφίσκοι (σαν και ΄μένα :) ).

Την "Περίπτωση Trump" την παρακολουθώ  και μελετώ από πριν βγεί πρόεδρος.

Θεωρώ λοιπόν ότι ο Trump είναι το αντιπροσωπευτικό δείγμα του American Dream, κομμάτι του ιδίου του Αμερικανικού Κατεστημένου και όχι ένας "C.E.O. εξαρτώμενος από μετόχους"(Front Man ή Αχυράνθρωπος), όπως συμβαίνει με τους πλείστους προέδρους-πρωθυπουργούς ανά τον κόσμο. 'Εχοντας επιβιώσει ο Trump ,ανάμεσα στα τόσα συμφέροντα γιά 60 χρόνια, σημαίνει ότι γνωρίζει το Αμερικανικό σύστημα πολύ καλά, σίγουρα απείρως καλύτερα από πολλούς άλλους προκατόχους του.

Δεν ήλθε λοιπόν να παίξει το ίδιο "παιχνίδι" των προκατόχων του. Το απέδειξε δημιουργώντας το δικό του Σύστημα Πληροφόρησης (εύκολο πλέον στον σύγχρονο κόσμο) ανεξάρτητα από τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία που μονοπωλούσαν και διαχειρίζονταν την πληροφορία, και καθόριζαν το πολιτικό παιχνίδι στις ΗΠΑ.Αυτό "πόνεσε πολύ" τα μέχρι εκείνη τη στιγμή πανίσχυρα ΜΜΕ.  Ήλθε με θέληση αλλά και ικανότητα να ταράξει το Αμερικάνικο αλλά και συνεπακόλουθα το Παγκόσμιο Status.Πήρε γρήγορα τον Έλεγχο του FBI,CIA,FED (πρωτόγνωρο γιά  Αμερικανικά χρονικά) και προσπαθεί να κυβερνήσει χωρίς παράκεντρα εξουσίας, υλοποιώντας τις εξαγγελίες του, ασκώντας ουσιαστικά το ρόλο του Προέδρου.  Αυτό λοιπόν είναι που φοβίζει το παλαιό Αμερικανικό και Διεθνές Status.Eδώ λοιπόν μπαίνουν τα ΜΜΕ που προσπαθούν να χρεώσουν με Ανικανότητα και  Ανιδεότητα στον Trump , ώστε να επανέλθει στην προεδρία κάποιος που "ΑΚΟΥΕΙ"  και όχι αυτός ο "αναιδής απροσκύνητος" . Μέχρι και πρίν από αυτόν, η "Αόρατος Χείρ" (Αγορά κατά Adam Smith) είχε τον Παγκόσμιο βηματισμό της, που σημειωτέον όδευε στην αγκαλιά της πρωτοκαθεδρίας της Κίνας και στην παγκόσμια και εκβιαστική ανάμειξη πληθυσμών και διάλυσης όλων των πλειοψηφιών και πολιτισμικών ομογενοποιήσεων. 

Τώρα με τοn Trump άλλάζουν τρομακτικά οι ισορροπίες που βόλευαν τους Παγκοσμιοποιητές. 

Το ερώτημα λοιπόν που εγείρεται είναι: "Επικίνδυνος  ναί, αλλά γιά ποιούς"; 

'Εμαθα να κρίνω τους Ανθρώπους κυρίως από την συνέπεια Λόγου και Έργου , πρωτίστως όμως από την ποιότητα του έργου τους. Ο Trump εκτιμώ ότι έχει κάποια συνέπεια, όμως γιά την ποιότητα της Δημιουργίας του, καλούμαστε μέσω των πληροφοριών των Media, και της αντίληψής μας, να τον κρίνουμε .

Στην Αμερική -αλλά και παντού- συνηθίζεται όταν ορκίζεται κάποιος Πρόεδρος ή Πρωθυπουργός να εκφωνεί έναν λόγο γιά την Επικείμενη Πολιτική που θα ακολουθήσει στην θητεία του. Συνήθως ο λόγος είναι ενωτικός και ανακουφιστικός γιά τους ηττημένους, στην περίπτωση όμως του Trump ήταν διαφορετικά, καθώς ξεκινώντας είπε:..."For too long, a small group in our nation’s Capital has reaped the rewards of government while the people have borne the cost."...μετφ ..."Γιά πολλά χρόνια, μία μικρή ομάδα στην Πρωτεύουσα του έθνους ,καρπώνεται τα κέρδη του κράτους, ενώ το κόστος το πληρώνουν οι Πολίτες"... Αυτό αποτελεί ευθεία βολή και κήρυξη πολέμου κατά του Διεθνούς Lobbying της Washington και εμμέσως των Παγκοσμιοποιητών, όπως φαίνεται και στην συνέχεια του λόγου του, τον οποίον αξίζει να διαβάσετε όλον  εδώ, γιά να σχηματίσετε προσωπικη άποψη και να καταλάβετε ποιές ήταν οι προθέσεις του, ώστε να μπορέσετε να τον κρίνετε από τα πεπραγμένα του.'Οταν τον διαβάσετε , θα αισθανθείτε ότι θα θέλατε έναν τέτοιο Λόγο να τον εκφωνούσαν και οι Πρόεδροι/Πρωθυπουργοί των Χωρών μας και θα χαιρόμασταν πάρα πολύ ως Πολίτες αν υλοποιούνταν τα περισσότερα εξ αυτών.

'Ο Trump σίγουρα έχει αλλαζονική συμπεριφορά,  αλλά στη "Πολεμική εποχή" που βρισκόμαστε δεν υπάρχει καλύτερος στο "Δυτικό Στρατόπεδο", ώστε να προστατεύσει -έστω λαικίστικα χωρίς Political Corectness-τα Πολιτισμικά μας στοιχεία από τους εξ Ανατολών Θρησκευτικούς Φονταμενταλιστές τους οποίους "ενθάρρυναν"- μετά τους "Δίδυμους Πύργους" πολλά Lobbies της Washington.Επίσης η Δύση χρειάζεται Διαπραγματευτή/Στρατηγό στον αναπτυσσόμενο Σινοαμερικανικό Πόλεμο  (αλλά και Παγκόσμιο από τις Συμμαχίες που δημιουργούνται )που ήδη έχει ξεκινήσει και μάλλον ο Trump είναι καταλληλότερος έχοντας μακρόχρονη εμπειρία και σε αυτόν τον ρόλο.

Στις ερχόμενες αμερικανικές εκλογές ο κόσμος θα ξαναψηφίσει, γιά πολλοστή φορά ατυχώς..."Το μή χείρον (ως) Βέλτιστον" ελπίζοντας ότι οι Ασφαλιστικές Δικλείδες του Αμερικανικού Συντάγματος θα αποτρέψουν τυχόν Τυραννικές Πολιτικές.

Δυστυχώς ή Ευτυχώς  εμείς ως 'Ελληνες ..."Ανήκομεν εις την Δύσην...(περιέχουμε τον Δυτικό Πολιτισμό καθώς και εκείνος μας περιέχει σε μικρό ή μεγάλο βαθμό).Συνεπώς τα τεκταινόμενα στις ΗΠΑ συμβάλουν στις παρ ήμιν αλλαγές με χρονική υστέρηση. Δυστυχώς οι εντός Ελλάδος θα παραμείνουμε ως Βατράχια(αναλώσιμοι ,φορολογούμενοι υπήκοοι),   Βάλτου(ΕλληνικήΠολιτεία/αποικία χρέους),   Πάλης (διελκυστίνδας συμφερόντων),  Μη Ενδημικών Βουβαλιών  (Μή Ελληνικά, Μεγάλα Οικονομικά συμφέροντα), καθόσον η Ελληνική Πολιτεία δεν σχεδίασε ποτέ περιβάλλον γιά την ανάπτυξη Υγειών και Ανταγωνιστικών  ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Βουβαλιών (Επιχειρήσεων/Αστική Τάξη) που θα προστάτευαν/διαχειρίζονταν/εκμεταλλεύονταν τον Ελληνικό Βάλτο και το "οικοσύστημά του", από τις επιδρομές των Ξένων Βουβαλιών.


Πολύ θα ήθελα να Κυβερνούσαν οι Φιλόσοφοι στον Κόσμο μας, αλλά η Ιδανική Πολιτεία είναι μη επιτεύξιμη στον παρόντα Πολιτισμό.









Δεν υπάρχουν σχόλια: