Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Το άθλημα της Δημοκρατίας και η θεμέλιος συμμετοχή όλων των πολιτών (Γεώργιος Εμ.Δημητράκης)


 

 Πρόλογος

 

«Η δημιουργία και το θαύμα των Ελλήνων, των τόσο απλών ανθρώπων, ως θεμελιώδες νόημα της ζωής τους, εκπορεύθηκαν απο δύο(2) έννοιες με «Π», που είναι: η απίστευτη “Παρατηρητικότητα” για τα πάντα, και η αστείρευτη “Περιέργεια” να ερευνούν, να εξηγούν και να προνοούν τα πάντα. Αυτή η “ξυπνή ματιά” και αυτό το “απαράμιλλο πνεύμα” των Ελλήνων».

 

Ο Πλάτων είπε: «Όμοιος, ομοίω, αεί αναζητεί». Εμάς ποίος, τι και γιατί μας εμποδίζει να είμαστε τόσο απλοί άνθρωποι και όμοιοί τους;

Εις την απλότητα της ζωής ευρίσκεται ο πλούτος της γνώσης και της σοφίας. Η αγνωσία, η αδιαφορία και ο ατομικισμός ευθύνονται για τις αυξανόμενες και διχαστικές συγκρούσεις εις τις σύγχρονες κοινωνίες.

 

Εις τις προηγούμενες πολεμικές συρράξεις της παγκόσμιας Ιστορίας ευθύνονταν κυρίως οι ηγεσίες των χωρών, όμως η επόμενη παγκόσμια σύρραξη θα είναι η οδυνηρότατη όλων των εποχών. Διότι σε αυτή θα ευθύνονται όλοι: οι άνθρωποι, οι κοινωνίες, οι λαοί και οι ηγεσίες, άπαντες πανόμοιοι, οι οποίοι έχουν στραβώσει και δεν ξεστραβώνουν πια με κανένα Νόμο και με καμία Δύναμη του Κόσμου!


Η φωνή της Πατρίδας μας εδώ και χιλιετίες είναι γύρω μας. Πρέπει να κρατάμε ανοιχτά τα αυτιά μας για να την ακούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: