Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Α΄ΕΣΚΑΣΕ-ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ: Γ.Σ. Ιτέας-Λοκρός 91-92 μετά από 2 παρατάσεις.

ΕΞΩΦΥΛΛΟ


Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ-ΛΟΚΡΟΣ 91-92

Στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ανδρών, η ανδρική μας ομάδα μπάσκετ έχασε εντός έδρας με 91-92 από τον Λοκρό στη 2η παράταση με αρκετά, όμως, παράπονα για τη διαιτησία.

Ο κόουτς του Γ.Σ. Ιτέας Χρήστος Μωραΐτης χαρακτήρισε το χθεσινό ντέρμπι με τον Λοκρό ως το καλύτερο που έχει συμμετάσχει όλα αυτά τα χρόνια ως προπονητής, ενώ στην τεχνική ανάλυση του αγώνα στάθηκε σε συγκεκριμένες φάσεις αλλά και στην ποιότητα ορισμένων παικτών και από τις δύο ομάδες, που όπως είπε, μόνο με την Α’ ΕΣΚΑΣΕ δεν έχουν σχέση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

”Θεωρώ πως έγινε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι πολύ συναρπαστικό στην εξέλιξη του που είναι κρίμα να μην το δει ο κόσμος. Τολμώ να πω, πως ήταν ίσως το καλύτερο ματς που έχω συμμετάσχει σαν προπονητής. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που πέρσι ήταν στη Β Εθνική, κράτησε τον κορμό του ρόστερ και την χαρακτηρίζει μεγάλη ποιότητα. Το ματς με τίτλο θα το χαρακτήριζα «κονσέρτο για πολυβόλα» μιας και αρκετά παιδιά που συμμετείχαν (αδέρφια Ματος, Σταύρου κλπ) μόνο σχέση με την κατηγορία δεν έχουν. Το ματς είχε ένταση, ποιότητα και ήταν πολύ απαιτητικό ενεργειακά καθώς παίχτηκαν 50 λεπτά και αν αναλύσουμε φάση -φάση τα όσα έγιναν θα χρειαστεί πολύ μελάνι. Θεωρώ πως εκτός του ξεκινήματος του ματς και στην αρχή της δεύτερης παράτασης που προηγήθηκε ο Λοκρός, σε όλο το υπόλοιπο είμασταν μπροστά, το ελέγχαμε και πατούσαμε καλύτερα στο παρκέ. Δεχτήκαμε από δύο παίκτες 70 πόντους αλλά η ποιότητα και τον δυο είναι αδιαμφισβήτητη και περιττό να την τονίσω. Το ματς από το -12 το γύρισε ο Άγγελος Μάτος (5 τρίποντα στην δ’ περίοδο ) και όλα contested.

Είχαμε τρεις ευκαιρίες να πάρουμε το παιχνίδι και τις πετάξαμε. Στην κανονική διάρκεια δεχτήκαμε ένα τρίποντο που σπάνια μπαίνει, στην πρώτη παράταση με 3’’ κάναμε λάθος επαναφορά και στην δεύτερη παράταση κάναμε δυο άστοχες προσπάθειες τις οποίες θα αναλύσω παρακάτω.

Για την ήττα θεωρώ πως φταίνε δυο πράγματα: Πρώτος εγώ, που στην κανονική διάρκεια και με υπόλοιπο 2’’ και σκορ 69-68, ο Σταύρου δεν ενημερώθηκε να χάσει την δεύτερη και ο Λοκρός μας ισοφάρισε μετά από ταιμ άουτ που είχε με τρίποντο από την γωνία και δεύτερον μια παράβαση που δεν δόθηκε ποτέ από τους διαιτητές (βήματα του Αγγέλου Ματου ) 3’’ πριν την λήξη της πρώτης παράτασης μετατράπηκε σε φάουλ στο τρίποντο και 3 βολές. Για την φάση αυτή είμαι τόσο σίγουρος όσο το ότι ο ήλιος αύριο θα βγει από την Ανατολή, έγινε μπροστά μου άλλωστε και υπάρχει και σε βίντεο. Στο τέλος της δεύτερης παράτασης είχαμε την επίθεση με drive του Σταύρου που κι εδώ υπάρχει επαφή για βολές.

Ολοκληρώνοντας, να πω πως υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα, λύπη για το αποτέλεσμα και ότι φτάσαμε τόσο κοντά σε μια μεγάλη νίκη και ικανοποίηση για την ανταγωνιστικότητα μας απέναντι σε ένα τόσο ποιοτικό σύνολο. Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες γιατί δεν παραιτήθηκαν ποτέ της προσπάθειας για νίκη την οποία πήρε ο Λοκρός και του εύχομαι καλή συνέχεια. Τέλος, μόνο υπερήφανος είμαι για τους αθλητές μου”.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για την εξέλιξη του αγώνα επιλέγοντας αυτόν τον σύνδεσμο>>

 

Διαιτητές του ντέρμπι ήταν οι Χαϊνά-Τσάλας Γ.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-13, 30-27, 51-45, 71-71 (καν. διαρ), 83-83 (1η παρ.), 91-92 (β’ παρατ.-τελικό αποτέλεσμα).

Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ (Μωραΐτης): Αναγνωστάκος 5, Παπαδημητρίου, Μαναίος, Γεωργαντάς 6, Λύτρας, Αγγελόπουλος 20 (5), Χαλκιάς, Κατσίμπρας, Δημητρίου 15, Σταύρου 40 (7), Τσιριπέρου 4 (1), Μπαντελάς 1.

ΛΟΚΡΟΣ (Πανούσης): Κόλλιας, Ανδρέου 3 (1), Μπόλματης 6 (2), Καρατράντος 5, Βερούσης, Πάσσας 4, Καραλής, Μάτος Αν. 29, Μάτος Αγγ. 41 (8), Μητρόπουλος 2, Σοροπάνης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 10.10.2020

ΣΚΟΡΕΡΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: